Ο θάνατος ενός πυροσβέστη στη Θάσο σε τροχαίο δυστύχημα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς συνάδελφοί του κάνουν λόγο για εξαντλητικά ωράρια και παραβάσεις των όρων της ΣΣΕ, θίγοντας έτσι και το ζήτημα της υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε ανάρτησή τους στο στο Facebook οι εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι «ο συνάδελφος μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. (Ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία)».

«Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθώς υπάρχει σωρεία παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια όσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο».

Εξάλλου, επισημαίνουν ότι «η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση».

Στην ανάρτηση επισυνάπτεται μέρος της ΣΣΕ στο οποίο αναφέρεται ότι ανάμεσα σε δύο βάρδιες απαιτείται ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης, που για 24ωρη βάρδια είναι οι 12 ώρες.

Η σχετική ανάρτηση

Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που όπως αναφέρεται στην ανάρτηση έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθούν οι συνθήκες εργασίας του άτυχου πυροσβέστη.