Το νέο στόχο του Ολυμπιακού με φόντο γιατί όχι, το Μπιλμπάο του αγαπημένου Ερνέστο Βαλβέρδε όπου γίνεται ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, έθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας μετά την κλήρωση της league phase.

O ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ αναφέρθηκε με περηφάνια σε όσα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη με αποκορύφωμα βεβαίως την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ, στους αντιπάλους της ομάδας στο Γιουρόπα αλλά και στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται συνολικά για να ανέβει το ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία και των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ.

Συνάμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει χώρο και στα νέα παιδιά που έκαναν τους πάντες υπερήφανους με τις επιτυχίες τους και πως στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών ο Ολυμπιακός τσεκάρει την αγορά για κάτι σπουδαίο. Μίλησε μάλιστα και για την υπόθεση Ποντένσε αναφορικά με την στάση του Πορτογάλου άσου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους με σοβαρότητα και εμείς να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και την εμπειρία που έχουμε από πολλούς ευρωπαϊκούς αγώνες, να πάρουμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και έτοιμοι, τώρα μετά την επιτυχία μας στο Conference League οι αντίπαλοι μας υπολογίζουν πολλοί περισσότερο και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.

Θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο απ’ ότι είχαμε κάνει μέχρι σήμερα, να έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή, στους παίκτες μας. Λίγο υπομονή γιατί θέλουμε να έχουμε τα νέα παιδιά μαζί μας, να δώσουμε χρόνο και σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να δείξουν τι μπορουν να κανουν σε υψηλότερο επίπεδο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη.

Γιατί όχι, όταν ο τελικός αυτός είναι στο σπίτι του Ερνέστο, γιατί να μην πάμε all the way. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να είμαστε αισιόδοξοι, όταν μιλούσα για ευρωπαϊκά όνειρα, ορισμένοι χλεύαζαν.

Είδατε ότι ο Ολυμπιακός έχει γευτεί και μεγάλες νικες και το ευρωπαϊκό Κύπελλο το αξίζαμε. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ μεγάλες ομάδες. Συνεχίζουμε το ίδιο δυνατοί, με ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Δεν ήταν μόνο η επιτυχία του Κόνφερενς Λιγκ, είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που πανηγυρίσαμε δύο τίτλους. Ο Ολυμπιακός έχει μπει μέσα στα σπίτια τα ευρωπαϊκά, ακόμα και στη Βραζιλία 40 χιλ. κόσμος ζητωκραύγαζε για την ομάδα τους , αλλά είδαν τον Ολυμπιακό να παίζει πολύ καλά μέσα στο σπίτι τους.

Έχουμε πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο για τον τόπο μας, θα ήθελα να υπάρξει συνέχεια και από τις άλλες ομάδες. Είδαμε και ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή πορεία πέρυσι, είδαμε τον Παναθηναϊκό που κέρδισε και προχωράει στην Ευρώπη. Οι υγιείς φίλαθλοι να έχουν το καλό του ποδοσφαίρου στο νου τους».

Για τον Ποντένσε είπε τα εξής: «Εμείς μέχρι τελευταία στιγμή ψάχνουμε για κάτι καλό, κάτι πολύ καλό και το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Όλο το καλοκαίρι ακούμε ονόματα, εμείς μπορεί να διαψεύδουμε μια δύο φορές αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

Αναφορικά με το θέμα του Ποντένσε, μέχρι σήμερα τον περιμέναμε αλλά και αυτά που ζητάει και ο τρόπος που σκέφτεται το έχει κάνει πάρα πολύ δύσκολο. Οι προσφορές που έχουμε δώσει είναι εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα.

Θα πρέπει να μην ξεφεύγουμε, να έχουμε τον νου μας σε αυτόν και να ψάξουμε και για άλλες λύσεις.

Μην ξεχνάμε έχουμε και στην ομάδα μας παίκτες που έχουν ξεχωρίσει αλλά και τα νέα παιδιά».