Η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική όπου στις 13:00 ξέσπασε καταιγίδα. Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται στο κέντρο και τα νότια της Αθήνας.

Στα βόρεια προάστια η κατάσταση φαίνεται πως είναι καλύτερη. Στο επικαροποιημένο δελτίο της (σήμερα το μεσημέρι) η ΕΜΥ ανέφερε ότι αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού Αττικής.

Ποτάμια οι δρόμοι

Μετά από λίγα λεπτά βροχής δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από τη Νέα Σμύρνη.

Ακόμα και στη Λεωφόρο Συγγρού φαίνεται πως έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζονται προβλήματα μέχρι στιγμής όπως και σε άλλους μεγάλους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Λεωφόρος Συγγρού

Λεωφόρος Συγγρού

Λεωφόρος Συγγρού

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανήρτησε μια φωτογραφία του Λυκαβηττού κρυμμένου στα σύννεφα και υπό βροχή με το σχόλιο «ξεκίνησε», αναφερόμενος στην κακοκαιρία.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ, επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ως εκ τούτου, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).