Στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 41χρονου υπηκόου Αλβανίας, στην Ξηροκρήνη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο επίσης υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, ενώ σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε, επιπλέον, απόφαση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Κατά την αστυνομία, οι δύο δράστες με έναν συνεργό τους το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου, επιτέθηκαν από κοινού με μαχαίρι κατά του 41χρονου με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν τραύμα στον αριστερό ώμο. Ο 41χρονος μετά το περιστατικό διεκομίσθη για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Από τους προστρέξαντες αστυνομικούς, στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση και τρία φυσίγγια.

Τους εντόπισαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τι βρήκαν στην οικία τους

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 30 Αυγούστου το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο άτομα.

Παράλληλα, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 133,51 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.