Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία, στην Αττική, καθώς η νεροποντή που εκδηλώθηκε κυρίως στα νότια προάστια λίγο μετά τις 13:30, ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν δρόμοι στην Καλλιθέα.

Παρά το γεγονός πως η μπόρα δεν είχε μεγάλη διάρκεια, πλημμύρισαν δρόμοι μεταξύ αυτών και η υπόγεια διάβαση της Δαβάκη.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Δαβάκη από τη συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Σμύρνη.

Και στον Άλιμο

Συσσώρευση υδάτων είχαμε και στη Λεωφορο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση (στις 12 το μεσημέρι) του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης της ΕΜΥ, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού). Επισημαίνεται ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.

2. Πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά).

Η ανάρτηση Κολυδά

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς ενημερώνει για το πως θα κινηθεί ο καιρός.