Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας παιδί 6 ετών και η 16χρονη αδελφή του, σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη ανατολικά του Βίκσμπεργκ στο Μισισιπή, ξημερώματα του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής της κομητείας Γουόρεν, Νταγκ Χάσκι.

Τα δύο νεαρά θύματα ήταν αδέρφια, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος τόνισε ότι αρκετοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, την ώρα που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «δεκάδες» τραυματίες.

Στο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε μεταξύ του Βίκσμπεργκ και του Μποβίνα στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 20, γύρω στις 00:30 π.μ (τοπική ώρα), ενεπλάκη ένα τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 47 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν Λατινοαμερικανοί.

Άγνωστοι οι λόγοι της ανατροπής του λεωφορείου

Το λεωφορείο ταξίδευε προς τα δυτικά όταν ξαφνικά βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και ανατράπηκε. Οι αρχές δεν ανέφεραν τι προκάλεσε την έξοδο του λεωφορείου από το οδόστρωμα.

Έξι άνθρωποι ανακηρύχθηκαν νεκροί επί τόπου και ένα άτομο πέθανε στο νοσοκομείο Merit Health στο Βίκσμπεργκ.

Τριάντα επτά άλλοι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία του Βίκσμπεργκ και του Τζάκσον, των οποίων η κατάσταση παραμένει «άγνωστη».

Κανένα από τα θύματα δεν έχει αναγνωριστεί δημοσίως, αλλά ο ιατροδικαστής της κομητείας επιβεβαίωσε στο CBS News ότι δύο από τα θύματα ήταν αδέλφια. Το 6χρονο αγόρι και το 16χρονο κορίτσι ήταν και τα δύο από τη Γουατεμάλα και αναγνωρίστηκαν από τη μητέρα τους. Ο ίδιος δήλωσε ότι και άλλοι επιβαίνοντες στο λεωφορείο κατάγονται από την συγκεκριμένη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Στο δυστύχημα δεν ενεπλάκη κανένα άλλο όχημα, ενώ οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξετράπη του δρόμου το μοιραίο λεωφορείο συνεχίζονται από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων του Μισισιπή και το Τμήμα Επιβολής Εμπορικών Μεταφορών.