Ίσως είναι και το ματς της χρονιάς αν και μόλις ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της Super League!

Athens Kallithea και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι που οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για νίκη με σκορ μαμούθ. Αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια αλλά και με το τέλος του ματς από τους οπαδούς των «πράσινων».

Είναι ο δεύτερος αγώνας στις πρώτες αγωνιστικές όπου ο Παναθηναϊκός γλιτώνει το κάζο στις καθυστερήσεις, αφού την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να λυγίσει το εμπόδιο του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ στο 96ο λεπτό.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ντραγκόφσκι ήταν στο τέρμα για τον Παναθηναϊκό και τετράδα στην άμυνα οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Αράο, Τσέριν και Τζούρισιτς, με τους Μαντσίνι και Τετέ να είναι στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, η Athens Kallithea ξεκίνησε με τους: Μπαραγκάν, Πασαλίδης, Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Μανθάτης, Ματίγια, Ντιμπά, Χάνουσεκ, Μουτίνιο, Ντεμέτριους, Ουλντρίκις

Καλύτερη η Καλλιθέα και δίκαιο προβάδισμα

O Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος στα πρώτα λεπτά, αλλά σταδιακά η Καλλιθέα άρχισε να δείχνει τα… δόντια της. Στο 8’ ο Ντραγκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ ένα σουτ του Ντεμέτριους και μετά από ένα ακόμη κόρνερ ο Πασαλίδης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Ντραγκόφσκι. Η Καλλιθέα ήταν πολύ επικίνδυνη στις στατικές φάσεις και στο 13’ έφτασε κοντά στο 1-0 όταν από νέο κόρνερ ο Ουλντρίκις έστειλε λίγο άουτ την μπάλα με κεφαλιά.

Ένα σουτ του Μουτίνιο στη συνέχεια δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ντραγκόφσι, με τους «πράσινους» να ισορροπούν για μερικά λεπτά, αλλά στο 28’ η Καλλιθέα να σκοράρει. Από κλέψιμο πάνω στον Κώτσιρα ο Ντεμέτριους γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Μουτίνιο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 σε κενό τέρμα. Δύο λεπτά μετά ο Τετέ απείλησε από κοντά, αλλά ο Μπαραγκάν μπλόκαρε και στο 32’ ήρθε η ισοφάριση.

Άμεση απάντηση του ΠΑΟ, τεράστιες ευκαιρίες η Καλλιθέα

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπαραγκάν δεν τελείωσε τη φάση, ο Γεντβάι έκανε την κεφαλιά και με μία δεύτερη ο Τσούρισιτς έγραψε το 1-1. Κι εκεί που όλοι θα πίστεψαν πως το μομέντουμ αλλάζει και η ομάδα του Αλόνσο θα κυριαρχήσει, συνέβη το ακριβώς αντίθετο, με την Καλλιθέα να σφυροκοπά και να χάνει απίθανες ευκαιρίες.

Στο 35’ ο Ντραγκόφσκι έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Ντεμέτριους και στη συνέχεια δύο σουτ των παικτών της Καλλιθέας από την περιοχή, κόντραραν και έφυγαν κόρνερ. Από το κόρνερ και μετά από φάση διαρκείας ο Ντιμπά με σουτ σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 38’ νέο σουτ του Μουτίνιο κόντραρε στον Σένκεφελντ. Ο Τετέ στο 42’ είχε τη δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Καλλιθέα έφτασε για ακόμη μία φορά κοντά στο γκολ, αλλά από το γύρισμα του Πασαλίδη με το κεφάλι, ο Μιρέν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε κενό τέρμα.

Τον κράτησε ο Ντραγκόφσκι

Και στο δεύτερο μέρος η Καλλιθέα μπήκε πιο δυνατά, με τον Αράο να κόβει με σωτήριο τάκλιν πριν βγει τετ α τετ ο Ντεμέτριους στο 47’ ενώ στο 54’ και μετά από κλέψιμο του Ντιμπά στον Μαντσίνι ο Ουλντρίκις σούταρε από θέση βολής, αλλά ο Σένκεφελντ έβαλε την κόντρα. Ο Ουλντρίκις απείλησε και στο 61’ ενώ τρία λεπτά μετά από κομπίνα σε φάουλ ο Χάνουσεκ σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Ντραγκόφσκι με μεγάλη επέμβαση κράτησε το 1-1.

Ανέβηκε ο ΠΑΟ

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα και με τους Μαξ, Μπακασέτα, Πελίστρι να έχουν μπει στο παιχνίδι, ο ΠΑΟ άρχισε να πατά κάπως καλύτερα και να είναι πιο απειλητικός. Στο 66’ ο Μπαραγκάν μπλόκαρε ένα σουτ του Μαξ και στο 70’ ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας νίκησε σε τετ α τετ τον Ιωαννίδη μετά από ωραία συνεργασία των Μπακασέτα, Τετέ και κάθετη του δεύτερου. Με νέο σουτ στο 73’ ο Μπακασέτας έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπαραγκάν, με την Καλλιθέα, για την οποία πέρασε στο ματς ο Βαλμπουενά στο 70’ και έκανε ντεμπούτο, να δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις.

Τον σόκαρε ο Βαλμπουενά, έσωσε τον βαθμό ο Τετέ και τα χειρότερα ο Ντραγκόφσκι

Κι όμως, στο 80’ πήρε ξανά το προβάδισμα με γκολ του Γάλλου άσου. Ο Μότοκ έκλεψε την μπάλα, ο Ουλντρίκις πάτησε περιοχή και πάσαρε στον Μουτίνιο, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Βαλμπουενά σκόραρε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι για το 2-1. Στα επόμενα λεπτά ο Παναθηναϊκός πίεσε και έφατσε στο 2-2 στο 90+2′ με γκολ του Τετέ από γύρισμα του Πελίστρι. Στην τελευταία φάση του ματς η Καλλιθέα είχε χρυσή ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Ντραγκόφσκι νίκησε τον Μουτίνιο σε τετ α τετ από τρομερή κάθετη του Βαλμπουενά.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Πασαλίδης (71’ Τσιβελεκίδης), Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Χάνουσεκ, Ντεμέτριους (71’ Βαλμπουενά), Ντιμπά (76’ Μερκάτι), Μουτίνιο, Ματίγια (86’ Μουστακόπουλος), Ουλντρίκις (87’ Ματίγεβιτς).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (58’ Μαξ), Αράο, Τσέριν (83’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (67’ Μπακασέτας), Μαντσίνι (58’ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης.