Τρίτη 3η Σεπτέμβρη σήμερα και ο Αρκάς χαιρετίζει τη μέρα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο γνωστός σκιτσογράφος επέλεξε για μια ακόμη φορά την κιβωτό του Νώε.

Η καλημέρα της Τρίτης

Στο σκίτσο βλέπουμε τα ζώα να περιμένουν στη σειρά για να μπουν στην κιβωτό και να ρωτούνται από τον πορτιέρη: «Σε τι όνομα έγινε η κράτηση;» Δύο κριάρια να απαντούν: «Κριός» και να λαμβάνουν την απάντηση «Μάλιστα, περάστε!» ενώ ακολουθούν δύο δεινόσαυροι, οι οποίοι αναρωτιούνται «Κράτηση; Πες μου ότι δεν έκανες!». Τελικά δεν μαθαίνουμε αν κατάφεραν να μπουν…

Μάλλον μια διαφορετική εξήγηση για το πως εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι μας δίνει ο Αρκάς με την σημερινή του καλημέρα.

Και όπως κάθε μέρα ακολούθησαν σχόλια και likes.

Οι δεινόσαυροι στον πλανήτη Γη

Οι δεινόσαυροι ήταν σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για περίπου 165 εκατομμύρια χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκαν στη Γη πριν 230 εκατομμύρια χρόνια.

Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, γεγονός που σήμανε το τέλος της κυριαρχίας τους στον πλανήτη. Τα σημερινά πτηνά είναι άμεσοι απόγονοι των θηριόποδων δεινοσαύρων, και κατά συνέπεια θεωρούνται ως η μόνη ομάδα δεινοσαύρων που επέζησε.

Από τότε που ανακαλύφθηκε ο πρώτος δεινόσαυρος, τον 19ο αιώνα, απολιθωμένοι σκελετοί δεινοσαύρων έχουν γίνει σημαντικό θέαμα σε μουσεία όλου του κόσμου, ενώ συνολικά οι παλαιοντολόγοι έχουν ανακαλύψει περισσότερα από 500 διαφορετικά γένη δεινοσαύρων.

Οι δεινόσαυροι έχουν γίνει μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού και παραμένουν σταθερά δημοφιλείς, ειδικά στα παιδιά.

Έχουν εμφανιστεί σε μυθιστορήματα, σε κινούμενα σχέδια, σε ταινίες όπως το Τζουράσικ Παρκ και σε κόμικ, ενώ οι νέες ανακαλύψεις σχετικά με δεινόσαυρους καλύπτονται τακτικά από τα ΜΜΕ.