Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου πέρασαν το πρωί της Τρίτης οι δύο συλληφθέντες για τον σοβαρότατο τραυματισμό του ελληνοκαναδού Εμμανουήλ Κακουλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου πριν από ενάμιση περίπου μήνα.

Πρόκειται για έναν 31χρονο από χωριό του Μυλοποτάμου και έναν 32χρονο από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου και αναζητούνταν όλες αυτές τις ημέρες από τις αστυνομικές αρχές.

Οι δύο άνδρες παραδόθηκαν χθες το μεσημέρι στο ΑΤ Μαλεβιζίου παρουσία του δικηγόρου τους και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών προκειμένου να απολογηθούν. Εκεί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο το πρωί.

Τι αναμένεται να ισχυριστούν

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να υποστηρίξουν ενώπιον της ανακρίτριας ότι ναι μεν υπήρξε διαπληκτισμός και συμπλοκή ωστόσο δεν αποδέχονται την βαρύτητα των πράξεων που τους αποδίδεται περί απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς των δύο.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη των οικογενειών τους επιχείρησαν να προσεγγίσουν το θύμα, τον 49χρονο Ελληνοκαναδό προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση και να αποσυρθεί η μήνυση.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιουλίου όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός βρισκόταν μαζί με την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε μπαρ του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, την ώρα που η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το κατάστημα υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών καθώς ένας από εκείνος κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο.

Ο τουρίστας προχώρησε σε παρατήρηση και αυτό φαίνεται να στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η άγρια επίθεση.

Τα πράγματα πήραν άγριες διαστάσεις με κάποιους από την παρέα των 4 Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι ενώ να δέχεται και πολλαπλά χτυπήματα.

Μάλιστα, επιτέθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στην σύντροφο του 49χρονου οι οποίο φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο 49χρονος Ελληνοκαναδός έφερε τα σοβαρότερα τραύματα γιατί έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Δείτε το βίντεο με την άγρια επίθεση:

YouTube video player