Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κάρολος Παπούλιας σε Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (αρχείο Κάρολου Παπούλια)

Ο Ανδρέας με παλτό και καπέλο στους Δελφούς, στη δεκαετία του ’60, πριν από τη χούντα, πριν από τη Μεταπολίτευση, πριν ακόμα το ΠΑΣΟΚ υπάρξει ως ιδέα (αρχείο Νίκου Παπανδρέου)

Αύγουστος του ’74: ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον νεαρό Κώστα Λαλιώτη στο Καστρί, λίγο μετά την πρώτη τους συνάντηση που κράτησε δύο ώρες. Ο Λαλιώτης πήγε στο ραντεβού με το αυτοκίνητο δύο φίλων του. Κατέβηκε στο κέντρο μαζί με τον Ανδρέα (αρχείο Κώστα Λαλιώτη)

Γιορτή Νεολαίας, από αυτές που διοργάνωνε το ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, Σεπτέμβριος του ’84. Στην εξέδρα, Γιώργος Γεννηματάς, Βάσω Παπανδρέου, Πέτρος Μώραλης και Κώστας Λαλιώτης

1986: ο σοσιαλιστής Ανδρέας Παπανδρέου και ο ευρωκομμουνιστής Ενρίκο Μπερλινγκουέρ χαιρετούν χαμογελαστοί ο ένας τον άλλο, υπό το βλέμμα της Μελίνας Μερκούρη, του Κάρολου Παπούλια και του Ακη Τσοχατζόπουλου (αρχείο Κάρολου Παπούλια)

Γιορτή Νεολαίας, θεματικό πάνελ με θέμα την ανάπτυξη. Μιλούν οι: Γιώργος Γεννηματάς, Αντώνης Τρίτσης, Βάσω Παπανδρέου και Δημήτρης Ρέππας (αρχείο Δημήτρη Ρέππα)

Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Απόστολο Κακλαμάνη, 1974. Ο Κακλαμάνης και η Σύλβα Ακρίτα, εκλεγμένοι στην τότε Β’ Αθηνών, είναι οι τελευταίοι εν ζωή βουλευτές της 12μελούς πρώτης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης (αρχείο Απόστολου Κακλαμάνη)

Η γιορτή Νεολαίας καθιερώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στο πλαίσιο του εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη. Η γιορτή αποτελούσε κορυφαίο γεγονός της εποχής, κρατούσε τέσσερις μέρες. Στο πρόγραμμα είχαν πολιτικές συζητήσεις, εκθέσεις και λίγη μουσική, και έκλειναν πάντα με ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου. Εδώ, ο Παπανδρέου επισκέπτεται το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας κατά την προετοιμασία της γιορτής. Δίπλα του η τότε ηγεσία της Νεολαίας, Στέφανος Μανίκας και Δημήτρης Ρέππας (αρχείο Δημήτρη Ρέππα)

«Τον Πειραιά τον λατρεύω για πολλούς λόγους. Ο Πειραιάς μ’ έφτιαξε, στον Πειραιά χρωστάω τα πάντα. Το “Ποτέ την Κυριακή”, την ύπαρξη του πολιτικού μου βίου στην Ελλάδα»: η Μελίνα Μερκούρη έξω από το εκλογικό της κέντρο στη Β’ Πειραιά, 1977 (αρχείο Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη)

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης που προήλθε από τις εκλογές του Ιουνίου 1985 ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη (αρχείο Γεράσιμου Αρσένη)

Ανδρέας Παπανδρέου, Γεράσιμος Αρσένης και Λούκα Κατσέλη στο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Μεσογειακών Μελετών με θέμα «Οικονομική Κρίση και Δημοκρατικός Προγραμματισμός», στις 2-7 Ιουνίου 1983 (αρχείο Γεράσιμου Αρσένη)

Η πρώτη συνεδρίαση του ανασχηματισμένου υπουργικού συμβουλίου που «άντεξε» χωρίς αλλαγές μέχρι το 1985 (αρχείο Γεράσιμου Αρσένη)

Ανδρέας Παπανδρέου, Γιώργος Γεννηματάς, Γεράσιμος Αρσένης (αρχείο Γεράσιμου Αρσένη)

«Με συγχωρείτε πολύ, εγώ θα αποχωρήσω»: πριν από λίγο καιρό, ο Τηλέμαχος Χυτήρης μίλησε για το τελευταίο βράδυ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η τελευταία κυβέρνησή του (1993), στην οποία συμμετείχε ο στενός συνεργάτης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, λέγεται πως ήταν εκείνη που προετοίμασε το έδαφος για τις επόμενες μεγάλες αλλαγές.

Ο Κώστας Γείτονας και ο Γιώργος Γεννηματάς σε προεκλογική συγκέντρωση στα μέσα της δεκαετίας του ’80 (αρχείο Κώστα Γείτονα)

Συνάντηση νομαρχιακού συμβουλίου με Αρσένη, Γεννηματά και Τρίτση και άλλους (αρχείο Γεράσιμου Αρσένη)

Κομματική συνεδρίαση με καφέ και τσιγάρα: Μελίνα Μερκούρη και Κώστας Γείτονας ποζάρουν για τον φακό (αρχείο Κώστα Γείτονα)

Αναστάσιος Πεπονής και Γεράσιμος Αρσένης σε πασοκικό «μάζεμα» (αρχείο Γεράσιμου Αρσένη)

Ο Γεράσιμος Αρσένης συζητά έντονα με τον Αντώνη Τρίτση σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δίπλα στον Απόστολο Λάζαρη (αρχείο Γεράσιμου Αρσένη)