Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας είναι τα δύο ξεκάθαρα φαβορί για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, με τους Παύλο Γερουλάνο και Αννα Διαμαντοπούλου να ακολουθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24 το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως καθιερώνεται ως δεύτερο κόμμα, με την ΝΔ να διατηρεί τα ποσοστά που είχε λάβει στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, στην έρευνα που παρουσιάστηκε καταγράφονται οι τάσεις τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ,  ενώ οι πολίτες απαντούν για το αποτύπωμα του κόμματος στην πορεία της χώρας και ποια μπορεί να είναι η κυβερνητική προοπτική του.

Η δημοσκόπηση καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, αλλά και ποιος εκ των υποψηφίων μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με αυτή, η ΝΔ προηγείται με 27,1% έναντι 13,1% του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ (10,5%) και το ΚΚΕ (8,8%) να ακολουθούν.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες με οριακή πλειοψηφία κρίνουν θετικό το αποτύπωμα του κόμματος στη χώρα.

Σε ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει και πάλι κυβερνητική προοπτική οι πολίτες επίσης με οριακή πλειοψηφία απαντούν θετικά σε ποσοστό 50,4%.

Με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό και συγκεκριμένα με ποσοστό 64% οι πολίτες θεωρούν πως ο πολιτικός προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι το μεταρρυθμιστικό κέντρο και μόλις το 28,8%.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος με το 74,8% να δηλώνει πως θα προσέλθει στην κάλπη.

Στην δημοφιλία των υποψήφιων αρχηγών, εξακολουθεί να προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ακολουθούν οι Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας.

Ωστόσο στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη, ο Χάρης Δούκας έρχεται πρώτος.

Πρώτος στην πρόθεση ψήφου πάντως, έρχεται ο Χάρης Δούκας και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,4% ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντο 26,4% του Χάρη Δούκα.

Στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα οι πολίτες ψηφίζουν Χάρη Δούκα, ενώ στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με την Αννα Διαμαντοπούλου προηγείται η Αννα Διαμαντοπούλου από τους μη ψηφοφόρους του κόμματος.
Οι ψηφοφόροι δε του ΠΑΣΟΚ  σε αυτή την μονομαχία προτιμούν με τον Νίκο Ανδρουλάκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την Αννα Διαμαντοπούλου.