Επιστρέφει ο Παύλος Πολάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ειδικότερα ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, έστειλε μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη επιστολή στον Κώστα Τασούλα με την οποία ο Παύλος Πολάκης ξαναγίνεται μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η σχετική επιστολή

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής Χανίων είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο, μετά το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού για τα σχόλια που έκανε ο κ. Πολάκης κατά της συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κόντρα Λινού – Πολάκη συνεχίστηκε με τον βουλευτή Χανίων να την κατηγορεί η εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είχε συστήσει λάμβανε απευθείας αναθέσεις από φορείς του δημοσίου αποκομίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά κέρδη. Η κ. Λινού τέθηκε τελικά εκτός ΚΟ καθώς οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν την ηγεσία του κόμματος ενώ αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια να προαναγγέλλει νομικές κινήσεις κατά Πολάκη.

Η αμφισβήτηση Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης τόσο με τοποθέτησή του σε συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όσο και στη συνέχεια μέσω συνέντευξής του, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην επερχόμενη συνεδρίαση της ΚΕ το Σαββατοκύριακο.

Όπως είχε εξηγήσει σε συνέντευξή του στο Documento για τους λόγους που τον οδήγησαν να αμφισβητεί τον Στέφανο Κασσελάκη στον οποίο είχε προσφέρει μεγάλη στήριξη όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε:

«Αιτία ήταν η εικόνα που βγάζουμε ως κόμμα την τελευταία περίοδο», ενώ τόνισε πως συνέβαλαν το «στημένο κλάμα» από την Αθηνά Λινού, καθώς και η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.