Μία από τις καλύτερες στιγμές σε ένα ταξίδι είναι η επιβίβαση στο αεροπλάνο. Ποιος δεν περιμένει να κάτσει αναπαυτικά στη θέση του, να χαλαρώσει και να απολαύσει το φαγητό του, το βιλβλίο του ή να ακούσει τη μουσική του; Για τους πιλότους, φυσικά, δεν ισχύει το ίδιο. Τι κάνουν όμως κατά τη διάρκεια της πτήσης, πριν από αυτήν αλλά και λίγο πριν την προσγείωση;

Η Emily, πιλότος της Emirates, μετακόμισε στο Ντουμπάι το 2019, βρήκε δουλειά και ανέβηκε γρήγορα στο βαθμό του κυβερνήτη του A380. Η γεννημένη στο Σίδνεϊ μητέρα τριών παιδιών ήταν η πρώτη γυναίκα από την Αυστραλία που έφτασε σε αυτό το ορόσημο.

Με ένα βίντεο στα social media η πιλότος αποκαλύπτει πώς είναι πραγματικά να βρίσκεσαι καθημερινά σε ένα αεροπλάνο και αφήνει άπαντες άναυδους. Στο σύντομο κλιπ η Emily πιλοτάρει μια πτήση από το Ντουμπάι στο Σίδνεϊ και δείχνει όλη την ημέρα της ως πιλότος.

Αφού αγκαλιάσει και αποχαιρετήσει τα παιδιά της, συναντά τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος και όλοι μαζί κάνουν briefing για την πτήση, τις καιρικές συνθήκες και τους κανονισμούς. Στη συνέχεια μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο, ελέγχουν ότι όλα είναι έτοιμα, οι επιβάτες επιβιβάζονται και γίνεται η απογείωση.

Η θέα από τα 40.000 πόδια πραγματικά κόβει την ανάσα. Μετά από έξι ώρες πτήσεις η Emily κάνει διάλειμμα και αφού ξεκουραστεί επιστρέφει στη θέση της για την προετοιμασία της προσγείωσης. «To Σίδνεϊ είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να προσγειωθείς», λέει χαρακτηριστικά η πιλότος στο τέλος του βίντεο.

Τα πλάνα από τα παρασκήνια εντυπωσίασαν τους θεατές, με πολλούς να ομολογούν ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματικότητα της εργάσιμης ημέρας ενός πιλότου.

«Είναι τόσο ωραίο να το βλέπεις αυτό. Μερικές φορές ως επιβάτης δεν αντιλαμβάνεσαι καν την προετοιμασία που γίνεται στις πτήσεις από τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας», «Είναι ωραίο να βλέπεις την καθημερινότητα των άλλων που κανονικά δεν βλέπεις ποτέ», «Αυτό είναι φανταστικό, ευχαριστώ που το μοιράστηκες με όλους», είναι μόνο κάποια από τα σχόλια των χρηστών.

Δείτε το βίντεο