Με εισαγγελική απόφαση η Πρόνοια πήρε το βρέφος από την οικογένεια των παλαιοχριστιανών που ζουν μέσα σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία. Το βρέφος αναμένεται να καταλήξει σε δομή.

Υπενθυμίζεται, ότι η Σεβαστή, η εγκυμονούσα γυναίκα του Μανώλη του παλαιοχριστιανού, είχε μεταφερθεί πριν από λίγες ημέρες με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα είχε συμπληρώσει 42 εβδομάδες κύησης και είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Όπως είχε πει η ίδια της είχαν βάλει φυάλες αίματος λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας, ενώ οι γιατοί της είπαν είπαν ότι εάν καθυστερούσε 10 λεπτά θα πέθαινε.

Το βρέφος χαροπάλευε για αρκετές ημέρες επειδή η μητέρα του, Σεβαστή, αποφάσισε να γεννήσει στο σπίτι όπου ζει η οικογένεια, χωρίς ιατρική βοήθεια.

Αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστούν επιπλοκές και να κινδυνεύσει η ζωή του μωρού και της ίδιας.

Ύστερα από αρκετές μέρες νοσηλείας, η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου κοριτσιού έχει βελτιωθεί.

Ωστόσο, επειδή οι Αρχές έκριναν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί η οικογένεια δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί, αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από την οικογένεια και να πάει σε δομή.

Όπως καταγγέλλουν οι παλαιοχριστιανοί, κοινωνικοί λειτουργοί και προσωπικό του νοσοκομείου δεν τους επιτρέπουν να προσεγγίζουν το βρέφος, παρά μόνο στη μητέρα για δύο ώρες μέσα στη μέρα για τον θηλασμό.