Ο καιρός αλλάζει από σήμερα Τετάρτη, με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες ημέρες.

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς έχει κάνει ανάρτηση σχετικά με τον καιρό των επόμενων ημερών.

«Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες (σήμερα κυρίως Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο).

Την Παρασκευή στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα πιθανόν ισχυρές (θα το δούμε καλύτερα αύριο). Στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι απόγευμα αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

Στη συνέχεια αναφέρεται στις επόμενες ημέρες: «Την Κυριακή στη κεντρική Μακεδονία Ανατολική Θεσσαλία τοπικές βροχές κατά διαστήματα και το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει ένα χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και Ανατολικό Αιγαίο, αλλά έχουμε καιρό ακόμη για ασφαλέστερες προγνώσεις .

Όλες τις μέρες άνεμοι το πολύ 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα», τονίζει.

Η ανάρτηση στο Χ:

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ

Για την Πέμπτη 5/9:

Στο Ιόνιο αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικούς όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νότια τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικούς όμβρους. Στα ηπειρωτικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και στις Σποράδες από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού στο Windy

Ο καιρός για την Παρασκευή 06-09-2024

Στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς πρόσκαιρα να είναι έντονα, από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για το Σάββατο 07-09-2024

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα αλλάξει τις επόμενες ώρες, με τις βροχές και τις καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο καιρός για την Κυριακή 08-09-2024

Στα ανατολικά ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός για τη Δευτέρα 09-09-2024

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.