Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό με τη «συναίνεση» του συζύγου της, ο οποίος ψάρευε στο Διαδίκτυο ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης για να την βιάζουν, συμμετέχοντας στις αρρωστημένες ορέξεις του.

Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης που έχει σοκάρει όχι μόνο τη Γαλλία αλλά όλο τον πλανήτη κι έγινε γνωστή ως «βιασμοί της Μαζάν» στον γαλλικό Τύπο συνεχίστηκε σήμερα για τέταρτη μέρα στην Αβινιόν, με τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται να ανατριχιάζουν.

Το κοινωνικό status των βιαστών – Από πυροσβέστες μέχρι… διευθυντές

Στην υπόθεση των συνολικά 92 βιασμών της Ζιζέλ από 72 άνδρες σε βάθος 10ετίας -σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας- εμπλέκονται άνθρωποι κάθε κοινωνικής ομάδας. Είναι όλοι άνδρες ηλικίας 26-72 ετών, άλλοι είναι παντρεμένοι, διαζευγμένοι ή ελεύθεροι, άλλοι επαγγελματικά καταξιωμένοι και άλλοι πιο… εναλλακτικοί τύποι με τατουάζ και σκουλαρίκια.

Μεταξύ των κατηγορούμενων, που είναι μάλιστα καταγεγραμμένοι στα βίντεο του 71χρονου Ντομινίκ, περιλαμβάνοται άνδρες από όλα τη γκάμα επαγγέλματων, συμπεριλαμβανομένων διευθυντώμ, πυροσβεστών ακόμη και δημοσιογράφων. Όλοι πάντως, ανεξαρτήτως κοινωνικού στρώματος, ασελγούσαν πάνω στο σώμα της αναίσθητης Ζιζέλ που βρισκόταν υπό την επήρεια υπνωτικών χαπιών.

Όλα συνέβαιναν εν αγνοία της, καθώς ο επί 50 χρόνια σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό, την νάρκωνε προτού προσκαλέσει τους άγνωστους άνδρες στο σπίτι τους για να ξεσπάσουν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους πάνω στο σώμα της Ζιζέλ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκτός από τον 71χρονο σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, βρίσκονται και ακόμη 50 άτομα (συνολικά 51), με την δικογραφία να αναφέρει ωστόσο πως συνολικά 72 άτομα ήταν αυτά που συμμετείχαν στους βιασμούς εις βάρος της Ζιζέλ.

Στη δίκη οι κατηγορούμενοι παρουσιάζουν διάφορες δικαιολογίες για τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές. Παρά το ότι στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι αναγνωρίζονται στα βίντεο που κατασχέθηκαν από τη νοσηρή συλλογή του Ντομινίκ Πελικό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απαλλαγής τους, η δική τους υπερασπιστική γραμμή είναι ότι δεν είχαν επίγνωση του τι ακριβώς έκαναν. Επιρρίπτουν στο ακέραιο την ευθύνη των βιασμών στον Ντομινίκ Πελικό, ισχυριζόμενοι ότι εκείνος τους παραπλάνησε και τους παγίδευσε.

Βιασμοί… κατά παραγγελία – Οι οδηγίες που τους έδινε για να την κακοποιήσουν χωρίς να ξυπνήσει

Με την κατάθεση του Jérémie Bosse Platière, του πρώην επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας στην Αβινιόν, δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ του Ντομινίκ και των βιαστών της γυναίκας του μέσω της πλατφόρμας του Skype ή στο φόρουμ Coco.

Όπως ανέφερε το BFMTV, οι άνδρες έλαβαν οδηγίες να ψιθυρίζουν στο θύμα, να γδύνονται στην κουζίνα, να είναι καθαροί, να μην φορούν άρωμα, να ζεσταίνουν τα χέρια τους πριν την αγγίξουν, ώστε να μην αφήσουν κανένα σημάδι της παρουσίας τους, και φυσικά να μην ξυπνήσει το ναρκωμένο θύμα όσο την κακοποιούσαν.

Ο Ντομινίκ είχε φάκελο «κακοποίησης» με σκληρό υλικό

Το έργο των Αρχών διευκολύνθηκε σημαντικά από τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξε ο σύζυγος της Ζιζέλ, τα οποία καταγράφηκαν σε σκληρό δίσκο και στη συνέχεια ταξινομήθηκαν σχολαστικά σε έναν φάκελο «κακοποίησης». Με έναν υποφάκελο για κάθε άνδρα που ερχόταν να βιάσει τη σύζυγό του, αναφέρουν γαλλικά μέσα.

Στόχος είναι να εντοπιστούν ο «Chris ο πυροσβέστης», ο «Quentin», ο «Gaston» ή ο «David ο Μαύρος». Παράλληλα, η αστυνομία χρησιμοποιεί τα πολυάριθμα ίχνη που άφησαν οι διαδικτυακές συνομιλίες μεταξύ του Ντομινίκ και των βιαστών της συζύγου του για να εντοπίσει την ταυτότητα αυτών των ανδρών «ένα έργο που θα διαρκέσει σχεδόν δύο χρόνια» όπως εξηγεί.

Μια άλλη μέθοδος είναι η χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί η αστυνομία: «Αυτό θα μας δώσει ένα ποσοστό ομοιότητας. Θα μας επιτρέψει να αναγνωρίσουμε το ένα τρίτο των δραστών», εξηγεί ο Jérémie Bosse Platière.