Η Βενετία δεν χρειάζεται συστάσεις. Φημισμένη για τον ρομαντισμό της, την αρχιτεκτονική της και τα έργα τέχνης της, η πόλη είναι από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Ό,τι λάμπει όμως δεν είναι χρυσός. Κάθε φορά που τα επίπεδα του νερού στη λιμνοθάλασσα ανεβαίνουν, η Βενετία πλημμυρίζει και συναγερμοί ακούγονται απ’ άκρη σ’ άκρη, τα ξύλινα πατάρια – διάδρομοι υψώνονται για να περπατήσουν πάνω τους οι άνθρωποι και η εικόνα δεν είναι διόλου ειδυλλιακή για την πόλη των δόγηδων.

Μία τουρίστρια, που έζησε την εμπειρία της πλημμυρισμένης Βενετίας, δημοσίευσε στο TikTok ένα ζοφερό βίντεο με τίτλο: «Instagram vs πραγματικότητα» και προέτρεψε τους ανθρώπους να επισκεφθούν άμεσα την πόλη «πριν χαθεί» εντελώς.

«Επισκεφθείτε τη Βενετία πριν χαθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η χρήστης @julekatharinaa. Το βίντεό της παρουσιάζει αρχικά την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, με την ένδειξη «Instagram», ενώ στη συνέχεια, τα πλάνα αλλάζουν σε «reality», δείχνοντάς την να πορεύεται μέσα στο νερό, στην πλατεία μπροστά από τον εμβληματικό καθεδρικό ναό.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε

@julekatharinaaa Your sign to visit Venice before it‘s gone 🌊 #italy #venice #stmarcosquare #travel ♬ original sound – wanderLindy

Η @julekatharinaa δεν είναι η μόνη που είχε μια τέτοια θλιβερή εμπειρία. Ένας άλλος TikToker, ο @arxiii5 μοιράστηκε το δικό του κλιπ δείχνοντας τον κόσμο να περιηγείται στους πλημμυρισμένους δρόμους. «Η άνοδος της στάθμης των υδάτων μπορεί να διαταράξει την καθημερινή ζωή και τον τουρισμό, αλλά η ανθεκτικότητα της πόλης λάμπει, καθώς ντόπιοι και επισκέπτες ενώνονται για να περιηγηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους και να διατηρήσουν τη γοητεία αυτού του εμβληματικού προορισμού», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του.

@arxiii5 Venice faces flooding during the winter months. The rising water levels can disrupt daily life and tourism, but the city’s resilience shines through as locals and visitors come together to navigate the waterlogged streets and preserve the charm of this iconic destination. It is best to visit the city in Summer. 🇮🇹 #venice #venezia #italia #italy #travel #trending #foryou #fürdich #lifeingermany #studyingermany #viral #trending #tiktokpakistan #tiktokindia #europe #exploreeurope #exploreitaly #pizza #shopping ♬ Oh No – Kreepa