Από σήμερα ο παλμός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι θα χτυπάει στην Ελλάδα για το Ράλι Ακρόπολις, που πλέον έχει καθιερωθεί στο καλεντάρι του WRC! Ετσι, για τέσσερις ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα τα αγωνιστικά πληρώματα πατάνε τέρμα το γκάζι στις πιο σκληρές, χωμάτινες ειδικές διαδρομές! Η Πανηγυρική Εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις, που αποτελεί τον 10ο γύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) θα γίνει στη Λαμία ενώ η  υπερειδική διαδρομή, που μαζεύει και τον περισσότερο κόσμο θα λάβει μέρος το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά θα τρέξουν εβδομήντα δύο πληρώματα. Όλα θα θα περάσουν από τη ράμπα της αφετηρίας στη Λαμία την σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, για να αναμετρηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες σε έναν αγώνα 15 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 305 χιλιομέτρων. Στην Ελλάδα θα βρεθούν πληρώματα από 31 χώρες.

Στη λίστα των 72 πληρωμάτων περιλαμβάνεται και η ελληνική συμμετοχή με συνολικά 17 πληρώματα.

Για ένα πολύ σκληρό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κάνουν λόγο τα πληρώματα μετά την ολοκλήρωση των αναγνωρίσεων των ειδικών διαδρομών.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών, λίγο πριν την πρώτη πραγματική επαφή τους με τις συνθήκες του αγώνα, που θα ξεκινήσει αύριο στις 09:01, με το Shakedown.

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Οι ειδικές είναι πολύ σκληρές, παντού έχει πέτρες. Θα είναι δύσκολο για τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά. Γενικά οι διαδρομές είναι πιο κλειστές σε σχέση με το παρελθόν, στοιχείο που θα αποτελέσει μία πρόκληση για εμάς. Περιμένω ότι θα είναι πιο δύσκολος και απαιτητικός αγώνας σε σχέση με πέρυσι».

#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS

«Ειλικρινά, δεν έχω δει άλλη εκδοχή του Ράλλυ Ακρόπολις που να είναι τόσο σκληρή! Οι συνθήκες είναι κακές, όσον αφορά το οδόστρωμα. Θα είναι ένα δύσκολο τριήμερο για όλους».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Τουλάχιστον φέτος οι ειδικές είναι στεγνές! Ο αγώνας είναι πιο αργός σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν πολλές πέτρες στο δρόμο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Πιθανότατα είναι το πιο σκληρό Ακρόπολις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Αναμφίβολα θα είναι ένα δύσκολο τριήμερο».