Σοκάρει η εγκληματική απάθεια που επιδεικνύει οδηγός λεωφορείου ΚΤΕΛ, που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Καρδίτσα, χωρίς να αφήσει σχεδόν καθόλου από το χέρι το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, επί τρεις ώρες, ο οδηγός πότε μιλούσε και πότε «σερφάριζε» στα social media, ενώ το λεωφορείο έτρεχε με 100 χιλιόμετρα την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Αναστατωμένος επιβάτης, τράβηξε βίντεο όπου αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο η επικίνδυνα αντιεπαγγελματική στάση του οδηγού. Αποκλειστικά πλάνα στο Μega.

Ρεσιτάλ ασυνειδησίας

Στο ένα χέρι στο τιμόνι κι το άλλο στο κινητό τηλέφωνο. Το βλέμμα του κάποιες στιγμές πεταχτά στο δρόμο και τις περισσότερες όπως φαίνεται στην οθόνη της συσκευής, με το σερφάρισμα επί της εθνικής οδού να συνεχίζεται για πάνω από ένα λεπτό.

Ο οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ Καρδίτσας εγκληματεί στο τιμόνι και ρισκάρει τόσο τη δική του ζωή, όσο κ των επιβατών του.

Το ρεσιτάλ ασυνειδησίας ενός ανθρώπου που πληρώνεται για να πάει τον κόσμο στον προορισμό του, με ασφάλεια, είναι εξοργιστικό. Η ταχύτητα του λεωφορείου, όπως μαρτυρούν τα πλάνα, είναι μεγάλη, οι κίνδυνοι στον αυτοκινητόδρομο υπαρκτοί ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά ο ίδιος συνεχίζει για ώρα απαθέστατος.

Οδηγούσε 3 ώρες με το κινητό στο χέρι

Επιβάτης που καθόταν στις πρώτες θέσεις του λεωφορείου και κατέγραψε αυτές τις σκηνές, μιλάει στο Live News κι περιγράφει όλα όσα έβλεπε να συμβαίνουν μπροστά του.

«Κάπνισε μισό πακέτο μέχρι την Καρδίτσα. Τον καφέ εντάξει, όλοι πίνουν καφέ μέσα στα ΚΤΕΛ απ’ ό,τι είδα. Το αποκορύφωμα ήταν όταν πια άρχισε να σερφάρει μέσα στο κινητό».

Όπως είπε ο ίδιος επιβάτης, μετά από αυτό «ανατρίχιασα και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ, και τράβηξα δυο τρία βιντεάκια. Ήμουν τρεισίμισυ ώρες «τσίτα», μήπως δω κάτι και σώσω το λεωφορείο».

Ο οδηγός ταυτοποιήθηκε και όπως μας λέει ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Καρδίτσας, τέθηκε σε αργία

Στα πλάνα του βίντεο, φαίνεται καθαρά το κοντέρ του λεωφορείου που δείχνει πάνω από 100 χλμ. την ώρα. Το όχημα βρίσκεται επί της εθνικής οδού, με κατεύθυνση προς Άγιο Κωνσταντίνο και Λαμία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, ο ασυνείδητος οδηγός του ΚΤΕΛ «ήταν 3 ώρες, μιλούσε στο κινητό και σερφάριζε», με το κοντέρ να είναι… καρφωμένο στα 100 χιλιόμετρα.

Τι θα μπορούσε να κάνει ο ασυνείδητος οδηγός σε ένα απότομο φρενάρισμα μπροστά του; Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει σωστά κι να φρενάρει σε μια ξαφνική προσπέραση; Γιατί αποφασίζει να αψηφήσει ακόμα και τους πιο βασικούς κανόνες οδήγησης;

«Τσιγάρο κάπνιζε ασύστολα, κατέβαζε το παράθυρο. Ούτε η μυρωδιά πήγαινε για να καταλάβει κάποιος κάτι. »

Σέρφαρε στο instagram

Στο πρώτο καρέ του βίντεο ο οδηγός βλέπει story στο Instagram. Στη συνέχεια βγαίνει και μετά μπαίνει στα μηνύματά του. Τσεκάρει αν αυτά που έχει ήδη στείλει παραδόθηκαν και έχουν διαβαστεί. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, πάντα με το κινητό ανά χείρας, μπαίνει σε άλλα προφίλ για να χαζέψει φωτογραφίες. Όλα αυτά εν κινήσει επί της εθνικής οδού.

«Δεν μπορούσα αυτό να το αφήσω, γιατί ταξιδεύουν τα ανίψια μου. Πηγαινοέρχονται τα ανίψια, τα παιδιά μου», λέει φανερά ταραγμένος ο επιβάτης του λεωφορείου.

Οι υπόλοιποι επιβάτες που είχαν οπτική επαφή με τον οδηγό κοιτούσαν έκπληκτοι και κατά διαστήματα ανήσυχοι.

« ‘Εμεινα κόκαλο, δηλαδή όλα να τα δεχθώ, αλλά να σερφάρει τώρα ώρες ατελείωτες και να λες ”εδώ θα σκάσουμε, εκεί θα σκάσουμε”. Εντάξει τώρα αυτό δηλαδή συζητάμε για Τέμπη κι έχουμε καθημερινά Τέμπη», σχολιάζει ο επιβάτης που τράβηξε το βίντεο.

O οδηγός τέθηκε σε αργία

Ένα μέρος από αυτές τις εικόνες ανέβηκε πριν από λίγες μέρες στο ΤikTok. Ο οδηγός ταυτοποιήθηκε και όπως μας λέει ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Καρδίτσας, τέθηκε σε αργία.

Το πιο δυσάρεστο πάντως είναι πως αυτές οι εικόνες δεν είναι πρωτοφανείς. Πριν από λίγους μήνες είχαμε δει ανάλογες σκηνές, μια βροχερή νύχτα σε δρόμο της Κηφισιάς, με οδηγό να δίνει κατεύθυνση στο λεωφορείο άλλοτε με τους αγκώνες και άλλοτε με τον καρπό του ενός χεριού του.

Σε δρόμο της Κηφισιάς, επαγγελματίας οδηγός είχε φτάσει στο σημείο να λύνει σταυρόλεξο πάνω στο τιμόνι του λεωφορείου και στην εθνική οδό από Τρίπολη για Αθήνα και πάλι πριν από λίγους μήνες, ένας άλλος οδηγός καταγράφηκε να καπνίζει και να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο, με μία γυναίκα που καθόταν πίσω του, να προσπαθεί να πιστέψει στα μάτια της.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως προκαλεί αίσθηση η διάρκεια του συμβάντος, αφού για 86 συνεχόμενα δευτερόλεπτα, όπως προκύπτει από αυτό το βίντεο, ο οδηγός δεν άφησε το κινητό από τα χέρια του.

Φτάσανε… από καθαρή τύχη

«Από την ώρα που ξεκίνησε, απλώς επειδή και η δουλειά μου εμένα είναι επαγγελματίας οδηγός 40 χρόνια λέω ” εντάξει ας τον πει τον καφέ”», λέει ο τρομοκρατημένος επιβάτης του λεωφορείου.

Παρά τις ποινές που επιβάλλονται κατά καιρούς μετά από καταγγελίες, ορισμένοι όπως φαίνεται δεν αλλάζουν τακτικές.

Το μόνο ευχάριστο είναι πως μετά τα όσα έγιναν και έκανε ο οδηγός, το λεωφορείο έφτασε στον τελικό του προορισμό χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα, από καθαρή τύχη όπως μαρτυρούν τα πλάνα.