Απεγκλωβίστηκε από μια σπηλιά στο Άγιο Όρος αλλά τελικά δεν θα γλιτώσει τον εγκλεισμό του στη φυλακή. Πρόκειται για έναν 40χρονο για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση και ποινή φυλάκισης δύο ετών και έτσι μετά την επιχείρηση διάσωσης συνελήφθη από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων τον Ιούνιο του 2018 τότε είχε αποφυλακιστεί ωστόσο η ποινή επανήλθε προς εκτέλεση τον Ιούνιο του 2023 με απόφαση του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Είχε πυροβολήσει τη σύζυγό του

Ο 40χρονος τον Απρίλιο του 2011 στην περιοχή του Κουμπελή στα Χανιά, όπου διέμενε, είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τη Γεωργιανή σύζυγό του τραυματίζοντάς την στο ισχίο. Ένα μήνα μετά συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές και οδηγήθηκε στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 40χρονος Χανιώτης διέφυγε στο Άγιο Όρος προκειμένου να αποφύγει τον εγκλεισμό του για δεύτερη φορά στη φυλακή. Δεν έχει εξακριβωθεί ωστόσο πότε έφτασε στο Άγιο Όρος καθώς από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε η ημερομηνία εισόδου του.

Σήμερα ο 40χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.