Σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας συνταξιούχος στον Βόλο για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Ο άνδρας είχε απειλήσει σύζυγο και κόρη όταν εκείνες παραπονέθηκαν για τις κότες που αφήνονται ελεύθερες και λερώνουν.

Ο ίδιος τους τελευταίους επτά μήνες μένει στην παράγκα – κοτέτσι, και μάλιστα χωρίς ρεύμα, για να μην έρχεται σε επαφή με τη σύζυγο και την κόρη του.

Χθες, όπως αναφέρουν τα gegonota.gr, ο συνταξιούχος δικάστηκε στο Αυτόφωρο γιατί τις απείλησε λέγοντάς τους «θα σας κάψω, θα σας θάψω» επειδή του απαγόρευσαν να αφήνει την πόρτα από το κοτέτσι ανοιχτή ώστε οι κότες να σταματήσουν να λερώνουν με κουτσουλιές τις σκάλες.

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς

Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κόρη του κατηγορουμένου τον συνάντησε στο καφενείο της γειτονιάς και του είπε να είναι προσεκτικός με τις κότες γιατί λερώνουν το σπίτι. Ο συνταξιούχος προσεβλήθην και όταν γύρισε έγινε μεγάλος καυγάς και απειλές.

Εκείνες κάλεσαν την Αστυνομία και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ενδοοικογενειακής απλής σωματικής βλάβης και για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή εις βάρος της συζύγου και της κόρης του.

Στην κατάθεσή της η σύζυγος ανέφερε ότι ο άνδρας της έχει εγκαταλείψει τη συζυγική εστία από τις 27 Φεβρουαρίου και μένει στο κοτέτσι, αλλά εξακολουθεί να την χτυπά και την απειλεί παρότι είναι χειρουργημένη.

Στο πλευρό του πατέρα ο γιος

Ο γιος του συνταξιούχου υπερασπίστηκε τον πατέρα του λέγοντας ότι ο ίδιος μπορεί να μην μένει στο ίδιο σπίτι μαζί τους , αλλά όλες οι φασαρίες γίνονται επειδή δεν τους δίνει χρήματα.

Περιέγραψε ένα πολύχρονο σκηνικό εντάσεων με την Αστυνομία να καλείται σε σταθερή βάση, ενώ ο ίδιος σε ηλικία 5 ετών πυροβόλησε με όπλο τον πατέρα του κατά λάθος.

Ο συνταξιούχος αρνήθηκε κάθε κατηγορία , δήλωσε θύμα της συζύγου και της κόρης του και αρνήθηκε ότι είναι αλκοολικός, όπως τον κατηγορούν.

Παρ’ όλα αυτά δεν έπεισε την έδρα και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με τον όρο να μετακομίσει κάπου αλλού, εκτός του οικοπέδου όπου βρίσκεται το κοτέτσι, και να μην πλησιάζει τη σύζυγο και την κόρη του σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.