Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου το Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη συναυλία με τίτλο «Λευτέρης Παπαδόπουλος, όλοι σε φωνάζαν αρχηγό».

Μια μεγάλη εκδήλωση που συμμετείχαν αφιλοκερδώς πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες- συνεργάτες και φίλοι του μεγάλου δημιουργού, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε τα 88 χρόνια της ζωής του.

Πλήθος καλλιτεχνών στο μεγάλο αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος και Μαρία Φαραντούρη εμφανίστηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια που έχει υπογράψει.

Μια βραδιά πλημμυρισμένη με μελωδίες και συγκίνηση

Η συναυλία ξεκίνησε με τον ίδιο τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για να ανέβουν εξαρχής στη σκηνή όλοι οι ερμηνευτές της βραδιάς. Ξεκίνησαν με τη «Φτωχολογιά» και την «Απονη ζωή», τα δύο τραγούδια του Ξαρχάκου που έγραψε ο 28χρονος Παπαδόπουλος το 1963.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε το «Αχ χελιδόνι μου» του Μάνου Λοΐζου και το «Ηλιε μου σε παρακαλώ» του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Η στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή η Χάρις Αλεξίου

Σε μια έκπληξη της βραδιάς ανέβηκε στη σκηνή, εκτός προγράμματος, η Χάρις Αλεξίου. «Εχω κλείσει τις κουρτίνες μου, το ξέρεις, θα ανοίξω μία να μπει το φως. Ο,τι μπορεί αυτή η φωνή θα το κάνει», είπε εμφανώς συγκινημένη η σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγούδησε το τραγούδι που είχε δώσει και τον τίτλο της συναυλίας, «Ο αρχηγός».

Τη συναυλία – αφιέρωμα στην πολύχρονη καριέρα του αγαπημένου στιχουργού παρακολούθησαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλουκαι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Τα έσοδά της συναυλίας θα διατεθούν για την αγορά δέντρων και άλλες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πρόγραμμα «Όλοι μαζί μπορούμε».