Αυτή τη στιγμή έχουμε μια νέα ατζέντα. Και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε θέση στο νέο κόμμα που προωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη, εκφράζοντας τη διαφωνία της για τους χειρισμούς του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σχετική με την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «τα σύμβολα και τα οργανωτικά ζητήματα εμπεριέχουν πολιτικές. Αν χρειάζεται να αλλάζουν. Αυτό όμως απαιτεί μια ουσιαστική συζήτηση και όχι ένα παιχνίδι αντιπερισπασμών. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο και εκλέχθηκε με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Τώρα προωθεί μια νέα ατζέντα. Πρέπει να πάμε στη βάση να δώσει τη λύση. Να δούμε τι θα πει ο πρόεδρος και θα δούμε ποιος θα βγει μπροστά», προσθέτοντας πως δεν είναι από αυτούς που επιλέγουν τη διάσπαση.

Σχολίασε δηκτικά τη μετακίνηση βουλευτή από την εκλογική περιφέρεια του μετά από τρεις θητείες που έχει προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης στις αλλαγές που προωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Τη δύναμη στα πρόσωπα και στα κόμματα τη δίνει ο λαός κι αυτό δεν μπορεί να είναι έρμαιο στα χέρια κανενός αρχηγού κόμματος», είπε η Όλγα Γεροβασίλη κάνοντας παράλληλα λόγο για «εκκαθάριση».

Παράλληλα ανέφερε πως μετά τις ευρωεκλογές πολλές κινήσεις της ηγεσίας είναι κινήσεις ρήξης και διχασμού ενώ αποσκοπούν στην εκδίωξη όσων διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου. «Έχουμε παρατηρήσει πολλές κινήσεις, μετά τις ευρωεκλογές. Είναι επιλογές ρήξεων και διχασμών. Νομίζω είναι κεντρική επιλογή να εκδιωχθούν ή να φύγουν μέλη του κόμματος. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο πρόεδρος έχει επιλέξει ένα μικρό, συρρικνωμένο κόμμα. Μαζί με αυτούς τους τίτλους χωράει και το απαξιωμένο κόμμα. Ελπίζω να το κατανοήσει», είπε.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται με τον Χρήστο Σπίρτζη»

Σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο του Χρήστου Σπίρτζη και τη διαγραφή (ή μη) η οποία κρίνεται σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε πυρά στον Στέφανο Κασσελάκη και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκο Παππά.

«Είναι πρωτοφανές να γίνεται προσπάθεια αποπομπής στελέχους για διαφορετικές πολιτικές θέσεις που εκφράζονται δημοσίως. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον χώρο μας. Ξεχνάμε πολύ γρήγορα μερικούς από τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο κ. Σπίρτζης άφησε έργο και δεν θα πρέπει να ξεχνιούνται κάποια πράγματα», επισήμανε.

«Μισή διαγραφή ήταν αυτή του Παύλου Πολάκη»

Σχετικά με την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «με τον Παύλο Πολάκη έχουμε διαφωνήσει σε πολλά. Ωστόσο, έχουμε κάνει και πολλά πράγματα μαζί. Δεν απαξιώνω κανέναν. Όλο αυτό το παιχνίδι αφορά την ηγεσία του κόμματος. Εγώ είχα μιλήσει για μισή διαγραφή. Υπάρχει μια επαναφορά χωρίς σκεπτικό. Στην υπόθεση της κ. Λινού ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Της ζητήθηκε η έδρα. Στον κ. Πολάκη όμως δεν ζητήθηκε».

Τέλος, αναφορικά με τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι άνθρωπος του παρασκηνίου. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει εξ’ ονόματός του. Έκανε στην άκρη και είπε προχωρήστε σαν κόμμα».