Ο Νάσος Γκαβέλας έγραψε ξανά ιστορία. Ο Έλληνας σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. των Παραολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Τ11 και στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ εμφανώς συγκινημένος, απένειμε τα εύσημα εύσημα στον οδηγό του, Γιάννη Νυφαντόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκαβέλας

Δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, αλλά για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει κι ένας από αυτούς είναι αυτός εδώ ο βλάκας (σ.σ. Γιάννης Νυφαντόπουλος), που έχει δώσει την ψυχή του εδώ και δύο μήνες. Όπως και με τον Μήτσο πέρυσι βγάλαμε την ψυχή μας και δυστυχώς το παιδί τραυματίστηκε.

Αλλά ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων, ήρθαμε για να κερδίσουμε και όχι για να χάσουμε. Δύο μήνες με τον Γιάννη ήμουν σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, με τον τραυματισμό του Δημήτρη, όταν μου έλεγαν όλοι τι έγινε Γκαβέλα, μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις.

Όχι μάγκες, δεν είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω, είναι ότι θέλω χαμόγελο και ανθρώπους να το πιστεύουν παραπάνω από δύο φορές για να κερδίσουμε. Δεν είμαι μόνος μου, είναι και ο Γιάννης, τρέξαμε μέχρι τέλους. Μου είπε, εγώ θα τρέξω, αν θέλεις πέσε κάτω να συρθείς, πονάει, θα βγάλεις δέρμα. Κι έλεγα όχι ρε φίλε μην κάτσω να σκοτωθώ, θα σκοτωθώ στον τερματισμό και θα τους κερδίσουμε με τρία εκατοστά, κι έτσι έγινε.

Μαζί θα το κάψουμε, ραντεβού τώρα στις Βρυξέλλες στο Diamond League, τελευταία κουρσίτσα και θα πάμε να πανηγυρίσουμε με τον Καραλή και τον Τεντόγλου διότι στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι μόνοι τους».

Η στιγμή της απονομής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου: