Η ολυμπιονίκης Rebecca Cheptegei από την Ουγκάντα υπέκυψε στα σοβαρά της εγκαύματα που υπέστη αφού ο σύντροφός της την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά μετά από τσακωμό που είχαν την Κυριακή.

Η 33χρονη μαραθωνοδρόμος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Κένυα όπου και νοσηλευόταν.

Η ομοσπονδία στίβου της Ουγκάντας ανάρτησε στο Χ: «Μάθαμε τον θλιβερό θάνατο της Ολυμπιακής μας αθλήτριας Rebecca Cheptegei μετά από μια άγρια επίθεση από τον φίλο της. Είθε η ευγενική ψυχή της να αναπαυθεί εν ειρήνη και καταδικάζουμε έντονα τη βία κατά των γυναικών. Αυτή ήταν μια άνανδρη και παράλογη πράξη που οδήγησε στην απώλεια μιας σπουδαίας αθλήτριας. Η κληρονομιά της θα συνεχίσει να υφίσταται».

Μιλώντας στο κενυατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Star, ο Dr Owen Menach, αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η Cheptegei δήλωσε ότι «την χάσαμε αφού όλα τα όργανά της απέτυχαν» το βράδυ της Τετάρτης.

Ο διοικητής της αστυνομίας της κομητείας Trans Nzoia, Jeremiah ole Kosiom, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο φίλος της Cheptegei, Dickson Ndiema, αγόρασε ένα δοχείο βενζίνης, το έριξε πάνω της και της έβαλε φωτιά κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας την Κυριακή.

Ο Ndiema υπέστη επίσης εγκαύματα και εισήχθη στο ίδιο νοσοκομείο, δήλωσε η αστυνομία.