Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις είναι, κατά κοινή ομολογία, το πιο απαιτητικό από ποτέ άλλοτε. Αίσθηση προκαλεί η σκληρότητα των δρόμων ακόμη και σε οδηγούς παγκόσμιας κλάσης όπως οι Sébastien Ogier και Thierry Neuville. Ένα στοιχείο που θα χαρακτηρίσει το Ράλλυ Ακρόπολις του 2024 που όπως όλα δείχνουν θα εξελιχθεί σε αγώνα επιβίωσης όπου οι πραγματικοί survivors θα μείνουν φθάσουν στον τερματισμό.

Το 71ο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε με εκπλήξεις, καθώς ο Elfyn Evans είχε κλατάρισμα ελαστικού, ο Thierry Neuville αντιμετώπισε πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα και ο Gregoire Munster κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Ο Sebastien Ogier σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τους Ott Tanak και Adrien Fourmax, οι οποίοι σημείωσαν σχεδόν τον ίδιο χρόνο.

Ειδικότερα,  από σήμερα το πρωί, τα πληρώματα δίνουν μάχη στις ειδικές διαδρομές Έως τώρα, ο Takamoto Katsuta σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον Ott Tanak. Τρίτος είναι πλέον ο Sebastien Ogier, με διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον Adrien Formaux. Ο Elfyn Evans έχασε αρκετό χρόνο εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, ενώ ο Gregoire Munster ολοκλήρωσε την ειδική χωρίς χειρόφρενο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Δε λύσαμε το πρόβλημα. Πήγαμε με 3 κυλίνδρους στη μισή ειδική. Καθαρίζουμε το δρόμο. Δεν είχαμε χρόνο να αλλάξουμε ελαστικά πριν από την ειδική».

#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS

«Ευτυχώς πήραμε τετράλεπτο, ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ακόμα κι έτσι, είχαμε σκόνη. Είναι δύσκολη ειδική και καθαρίζαμε το δρόμο. Οι επόμενοι θα σημειώσουν καλύτερους χρόνους».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Είχε λιγότερη σκόνη σε σχέση με την προηγούμενη ειδική. Ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά καθαρίζουμε το δρόμο. Προσπαθούμε για το καλύτερο».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Δεν έχουμε ισχύ. Δε γνωρίζουμε την αιτία του προβλήματος».

#16 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA

«Ζοριστηκαμε με τα ελαστικά, γλιστρούσε. Στο τέλος είχε πολλή σκόνη. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τις δύο πρώτες ειδικές. Το ράλλυ έχει δρόμο ακόμα».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Δεν πίεσα πολύ, γλιστρούσε σε κάποια σημεία. Είχαμε, όμως καλό ρυθμό. Μέχρι στιγμής πάει καλά».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Είχα καλό προαίσθημα, αλλά δεν αποτυπώθηκε στο χρόνο μας. Γλιστρούσε σε κάποια σημεία. Πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

#13 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA

«Δεν έχω χειρόφρενο. Αυτή ήταν η χειρότερη ειδική».

#19 Jourdan SERDERIDIS / Frédéric MICLOTTE

«Το αυτοκίνητο είναι καλύτερο τώρα. Το ευχαριστηθήκαμε. Γλιστρούσε λιγότερο».

ΣΧΟΛΙΑ