Ο Ott Tanak προηγείται την πρώτη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με διαφορά 45,2 δλ. από τον δεύτερο. Ο Sebastien Ogier αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo του Toyota Yaris Rally1 και έχασε περισσότερα από δύο λεπτά. Έτσι, η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από άλλα δύο Hyundai, αυτά των Dani Sordo και Thierry Neuville.

Οι δηλώσεις των οδηγών

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Ήταν εντάξει. Όχι πολύ καλά. Είχαμε πρόβλημα με την ισορροπία του αυτοκινήτου και τα φρένα. Τουλάχιστον δεν καθαρίζαμε όλη την ώρα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δεδομένης της σειράς εκκίνησης. Στο τέλος της ημερας πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τη θέση μας».

#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Έτσι είναι οι αγώνες».

Αντιμετώπισαν τεχνικό πρόβλημα.

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για μια μέρα χωρίς προβλήματα, ήταν δύσκολα με τη θερμοκρασία και τις σκληρές ειδικές. Ήταν μια καλή μέρα, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι ακολουθεί».

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Έχουμε ένα μικρό θέμα. Η ειδική ήταν πολύ σκληρή στο δεύτερο πέρασμα».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Είναι δύσκολο ράλλυ, κάποιοι οδηγοί έκαναν λάθη, άλλοι αντιμετώπισαν προβλήματα. Εμείς είμαστε εδώ. Έχουμε καλό αυτοκίνητο».

#13 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA

«Δεν είχαμε πάλι χειρόφρενο. Ακούμπησα κάπου και είχα κλατάρισμα εμπρός δεξιά, επίσης το πίσω αριστερά ελαστικό έχει πρόβλημα – είμαι απλώς χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

#19 Jourdan SERDERIDIS / Frédéric MICLOTTE

«Ξεκινήσαμε με αργό ρυθμό, βελτιωθήκαμε όμως από ειδική σε ειδική. Είμαι ευχαριστημένος από τη μέρα μας».