Η 26χρονη ακτιβίστρια με καταγωγή από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί υπέκυψε στα τραύματά της σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον ισραηλινό στρατό που διεξάγει πολυήμερη και πολύνεκρη επιχείρηση στη Δυτική Όχθη.

Η ακτιβίστρια δέχθηκε τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών στην Μπέιτα, μια κωμόπολη στα νότια της Ναμπλούς, όπως αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η 26χρονη ακτιβίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ραφίντια της Ναμπλούς και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά τις προσπάθειες των ιατρικών ομάδων να τη σώσουν, απεβίωσε λόγω των σοβαρών τραυμάτων της.

Η ανάρτηση του Quds News Network για τη δολοφονία της Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί:

Το Wafa σημειώνει ότι τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η αντιπαράθεση ξέσπασε όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστειλαν βίαια διαμαρτυρία, με χρήση αληθινών πυρομαχικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών στην Μπέιτα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ακτιβίστρια ήταν μέλος του International Solidarity Movement (ISM) που αγωνίζεται για να προστατέψει τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων αγροτών.

Ο τραυματιοφορέας Φαγέζ Αμπντούλ Τζαμπάρ περιέγραψε τη στιγμή που η 26χρονο τραυματίστηκε από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων πριν να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Δείτε τη μαρτυρία του:

Το Al Jazeera αναφέρει ότι η 26χρονη Εϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί είναι το τρίτο μέλος του ISM που δολοφονείται από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Παλαιστίνη.

Το διαβατήριο της 26χρονης ακτιβίστριας που δολοφόνησε ο ισραηλινός στρατός.

Η Ρέιτσελ Κόρι σκοτώθηκε στη Ράφα στη Γάζα το 2003 και ο Τομ Χάρνταλ σκοτώθηκε επίσης στη Γάζα το 2004.