Ξεχάστε τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μια μικρή, αλλά πανέμορφη πόλη κέρδισε τις εντυπώσεις και αναδείχθηκε ως ο κρυφός θησαυρός του ταξιδιωτικού κόσμου, σύμφωνα με τα βραβεία World’s Best Awards του αμερικανικού περιοδικού Travel + Leisure.

Οι αναγνώστες ψήφισαν, μεταξύ άλλων, τις αγαπημένες τους πόλεις για διακοπές σε όλο τον κόσμο, με κριτήρια τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία, το φαγητό και τις επιλογές για ψώνια και το San Miguel de Allende στο Μεξικό κατέκτησε την κορυφή του Top 25 για το 2024.

Το San Miguel de Allende βρίσκεται τέσσερις ώρες μακριά από το Μέξικο Σίτι. Η πόλη είναι φημισμένη για την ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική της, τα πολύχρωμα κτίρια της και τη καλλιτεχνική και γαστρονομική σκηνή της. Το ιστορικό κέντρο της έχει μείνει αναλλοίωτο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Το San Miguel de Allende είναι ένας πολιτιστικός κόμβος που παντρεύει το παλιό και το νέο, αναφέρει το Travel + Leisure.

Το όνομα της πόλης προέρχεται από έναν μοναχό του 16ου αιώνα, τον Χουάν ντε Σαν Μιγκέλ, και έναν μάρτυρα της Μεξικανικής Ανεξαρτησίας, τον Ιγνάσιο Αγιέντε. Το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο τελευταίος, μάλιστα, υπάρχει μέχρι σήμερα και αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο.

Το San Miguel de Allende

Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2024

Δείτε τις 10 καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο όπως τις ψήφισαν οι αναγνώστες του Travel + Leisure:

1. Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Μεξικό

2. Ουνταϊπούρ, Ινδία

3. Κιότο, Ιαπωνία

To Κιότο

4. Χόι Αν, Βιετνάμ

5. Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

6. Φλωρεντία, Ιταλία

Η Φλωρεντία

7. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

8. Τόκιο, Ιαπωνία

9. Ουμπούντ, Ινδονησία

10. Φουνσάλ, Πορτογαλία