Δίχως ίχνος μεταμέλειας, με ψυχρότητα και κυνικό τρόπο ο 17χρονος μακελάρης της Ιταλίας ομολόγησε και στη συνέχεια περιέγραψε πώς σκότωσε τους γονείς και τον αδερφό του μέσα στο σπίτι τους στο Μιλάνο.

Ο δικαστής, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο Ρικάρντο, διέταξε την προφυλάκισή του κάνοντας λόγο για «μοναδική αγριότητα και οργή απέναντι στα θύματα», ενώ επέμεινε στην εκδοχή της προμελέτης από τον ανήλικο δολοφόνο.

«Ήθελα να τους σκοτώσω μία ημέρα πριν»

Ο 17χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι σκέφτηκε να δολοφονήσει τον πατέρα του, τη μητέρα του και τον 12χρονο αδερφό του μία ημέρα πριν, δηλαδή στις 30 Αυγούστου, αλλά δεν είχε όρεξη. «Το σκεφτόμουν όμως συνέχεια τις επόμενες ώρες, μέχρι που ξέσπασα», παραδέχτηκε.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Ρικάρντο κατάφερε συνολικά 68 χτυπήματα στα τρία θύματα. Μάλιστα, στην απολογία του φέρεται να περιέγραψε ότι τους μαχαίρωνε κυρίως στον λαιμό γιατί… δεν ήθελε να υποφέρουν. Τις περισσότερες μαχαιριές, σύμφωνα με την Il Mesaggero, δέχθηκε ο 12χρονος αδερφός του, με τον οποίο ο 17χρονος το βράδυ πριν το φονικό έπαιζε βιντεοπαιχνίδια.

«Αυτός που έπρεπε να σκοτώσω πρώτος ήταν ο αδελφός μου. Ήταν στο κρεβάτι, γυρισμένος από την αριστερή πλευρά προς το παράθυρο. Με την πρώτη μαχαιριά που του έριξα στο λαιμό, ξύπνησε και φώναξε “μπαμπά”. Του έκλεισα το στόμα και του έδωσα κι άλλες μαχαιριές», είπε και πρόσθεσε ότι η επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στο δωμάτιο των γονιών του: «Εκείνοι άναψαν το φως, ήμουν μπροστά τους με το μαχαίρι στο χέρι, μου είπαν να μείνω ήρεμος. Μπήκαν στο δωμάτιο του αδερφού μου μαζί μου και τους επιτέθηκα».

Δεύτερη σκότωσε τη μητέρα του, ενώ τελευταίος έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές ο πατέρας του, τον οποίο μαχαίρωσε όταν εκείνος του γύρισε την πλάτη για να δει τι είχε συμβεί με το άλλο παιδί του.

Συνεχίζοντας την ανατριχιαστική περιγραφή του, ο Ρικάρντο είπε ότι επειδή ο πατέρας του πονούσε μετά τα χτυπήματα στην πλάτη, τον μαχαίρωσε στον λαιμό. «Μαχαίρωσα επίσης ξανά τη μητέρα μου, γιατί δεν ήθελα να υποφέρει άλλο», συμπλήρωσε.

Αφού τελείωσε την επίθεση στα σώματα των μελών της οικογένειάς του, «πήρε το μαχαίρι και το έχωσε στο μαξιλάρι του». Έπειτα έκλεισε τα μάτια σε όλους. Στη συνέχεια όμως πήρε ξανά τη λεπίδα και βγήκε στο δρόμο για να καλέσει την αστυνομία. Όπως εξήγησε, κρατούσε το μαχαίρι με ένα πανί που είχε κόψει από ένα κοντομάνικο μπλουζάκι, «έτσι θα το καθάριζα για να ρίξω στους άλλους την ευθύνη».

Η πρώτη εκδοχή για το φονικό που ανετράπη

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (1/9) κάλεσε στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112 λέγοντας ότι είχε δολοφονήσει τον πατέρα του, αφού ο άντρας είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τη μητέρα του και τον αδερφό του στο σπίτι τους.

Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχτηκε ότι αρχικά σκέφτηκε να κατηγορήσει τη μητέρα του, αλλά τελικά επέλεξε να «δείξει» τον πατέρα του. Ωστόσο, η εκδοχή αυτή τέθηκε υπό διερεύνηση, καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αποκλίσεις στα γεγονότα. Επίσης, η απουσία σημαδιών πάλης στο κορμί του 17χρονου του προβλημάτισε. Λίγες ώρες αργότερα κατάφεραν να τον «σπάσουν» και να ομολογήσει ότι αυτός ήταν που τους σκότωσε όλους.