Στη «στρατηγική εξαγορά» της ΔΕΗ σε σχέση με την εταιρεία ‘Κωτσόβολος’ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ Γιώργος Καρακούσης, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εταιρεία «θέλει να διευρύνει τις υπηρεσίες, πέραν του κομματιού της συμβουλευτικής και να αλλάξει portfolio», ενώ έκανε λόγο για «εξαιρετικό δυναμικό» σε ό,τι αφορά την εταιρεία Κωτσόβολος, προσθέτοντας ότι η ΔΕΗ θα βασιστεί και στις δεξιότητές τους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξουν 40-50 καταστήματα franchise.

Ο κ. Καρακούσης προανήγγειλε καινούριες υπηρεσίες, οι οποίες θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία, ενώ έφερε ως παράδειγμα την προσφορά με το φοιτητικό πακέτο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μάλιστα, σημείωσε: «Σκοπός να κάνουμε εύκολη τη ενεργειακή μετάβαση. Ο Κωτσόβολος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα φτιάξουμε καινούρια πράγματα μαζί. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε υπηρεσίες για εύκολη ενεργειακή μετάβαση», φέρνοντας ως παράδειγμα τις αντλίες θερμότητας για σπίτι. Όπως επισήμανε: «Θα παρέχουμε υπηρεσίες τέτοιου τύπου και εμπειρίες. Θα υπάρξουν τεράστιες συνέργειες».

Οι αλλαγές της ΔΕΗ και ο «Energy Coach»

Ακόμη, ο ίδιος σημείωσε πως η ΔΕΗ «θα πρέπει να αλλάξει ως προμηθευτής και έχει αλλάξει», στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας πως «ο προμηθευτής έχει ρόλο συμβουλου», ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να προσφέρονται νέες εμπειρίες στους πελάτες.

Επίσης, τόνισε ότι «το φυσικό κατάστημα είναι απολύτως απαραίτητο», όπως και η ύπαρξη Digital και Physical Coach Digital, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε πολύ περήφανοι για την αλλαγή στο τμήμα εξυπηρέτησης», αναφερόμενος στην πλατφόρμα του «Energy Coach».

O κ. Καρακούσης είπε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν συμβουλές για ένα «πράσινο σπίτι», κάτι το οποίο θα προσφέρει και εξοικονόμηση, ενώ θα αυξάνει και την ίδια την αξία του ακινήτου. Μάλιστα εξήγησε ότι υπάρχουν οι μικρές αλλαγές, όπως οι έξυπνες λάμπες και μπρίζες, αλλά και οι μεγαλύτερες, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Όλη αυτή η αλλαγή «έχει αυξήσει τον αριθμό των συνδρομητών», όπως παρατήρησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι υπάρχει συνεχής τροφοδοσία από αυτήν την πλατφόρμα της ΔΕΗ.