Την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου ζητά ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση της καταγγελλόμενης κακοποίησης της συζύγου του ποινικολόγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι ο προσωρινά κρατούμενος δικηγόρος πρέπει να παραπεμφθεί όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως του απαγγέλθηκε μετά τη σύλληψή του, αλλά κατά μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης».

Αναλόγως με την πρότασή του, ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα καθώς και της υποχρεωτικής συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα. Επίσης, ζητά να του επιβληθεί και ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Την τελική απόφαση για την ποινική μεταχείριση του δικηγόρου θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Κορίνθου ο Λύτρας

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές προχώρησαν στην αλλαγή του σωφρονιστικού καταστήματος όπου κρατείται ο Απόστολος Λύτρας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Live News, ο ποινικολόγος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού κι εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε αυτές της Κορίνθου.

Όπως αναφέρθηκε, αυτό μπορεί να συμβεί για δύο λόγους: Είτε γιατί έχει προκύψει κάποιο ζήτημα με τους συγκρατούμενούς του είτε για λόγους πληρότητας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Πάντως, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ο λόγος της μεταγωγής του ποινικολόγου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τις 20 Ιουνίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.