Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του χωριού Βιλανδρέδου στο δυτικό Ρέθυμνο, η ένοπλη ενέδρα στον 70χρονο κτηνοτρόφο.

Οι δράστες του έκοψαν τη γλώσσα για να μην φωνάζει και τον πυροβόλησαν έξι-επτά φορές, με το θύμα δίνει τώρα μάχη για τη ζωή του στο ΠΑΓΝΗ.

«Τον βρήκα εγώ…τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε “φάει” και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει “φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα”. Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο», περιέγραψε το απόγευμα της Παρασκευής (6/9)  στο Live News ο γιος του κτηνοτρόφου.

Σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

Ο 70χρονος φέρει, μεταξύ άλλων, τραύμα σε αρτηρία στο πόδι, ενώ είναι πολύ σοβαρό και το τραύμα στη σπονδυλική του στήλη. Γι΄αυτό, από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό από το ποιμνιοστάσι, όπου δέχτηκε το «χτύπημα» ο κτηνοτρόφος, ενώ η οικογένειά του έχει αναφέρει ότι δέχονταν απειλές.

Η επίθεση στον γιο του και οι διαφορές για μια έκταση γης

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο γιος του θύματος είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με το neakriti.gr οι αστυνομικές αρχές διερευνούν αν οι δύο υποθέσεις, η επίθεση στον 70χρονο και η επίθεση στον 26χρονο, σχετίζονται μεταξύ τους. Κίνητρο και των δύο επιθέσεων φέρεται να είναι οι διαφορές για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, μια υπόθεση που φαίνεται να παίρνει τον χαρακτήρα βεντέτας.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ο γιος του κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα. Τότε η επίθεση στον γιο του 70χρονου είχε οργανωθεί από 40χρονο, ο οποίος «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να πλήξουν τον 26χρονο.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν περάσει τότε χειροπέδες στους δύο φυσικούς αυτουργούς και είχαν ταυτοποιήσει τον 40χρονο ως εντολέα, ο οποίος στη συνέχεια προφυλακίστηκε για την υπόθεση.

Από ότι φαίνεται, η ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο από το χωριό του Βιλανδρέδου ως τον νούμερο ένα ύποπτο για τους πυροβολισμούς. Μάλιστα, θεωρείται θέμα χρόνου να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Μιλώντας στο MEGA, ο έτερος γιος του 70χρονου θύματος δήλωσε: «Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου και ακόμη αναρρώνει. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέονται [οι δύο υποθέσεις]».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης στον πατέρα του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας του είχε βρει σχισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του, ως προειδοποίηση. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά. Έχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί στην ασφάλεια για να εξεταστούν, προκειμένου να εντοπιστεί αυτός που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του κτηνοτρόφου.

Καρέ – καρέ η επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του 70χρονου

Σε καρέ που εξασφάλισε το MEGA φαίνονται οι δύο δράστες να πλησιάζουν το θύμα τους με ένα μηχανάκι, τη διάφανη σακούλα με το καυστικό υγρό και -αμέσως μετά το χτύπημα σε βάρος του νεαρού- τους δύο κρανοφόρους να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, με το 26χρονο θύμα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο, με πρόβλημα στα μάτια.

O δικός του εφιάλτης εκτυλίχθηκε στις 31 του περασμένου Ιούλη. Εκείνο το πρωί, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό. Με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις και τρία άτομα να παραμένουν υπό κράτηση.

«Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα σκούτερ, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», περιέγραψε το θύμα της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί αρχίζουν να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή και παίρνουν στα χέρια τους εικόνες από κάμερες ασφαλείας. Σε μια σειρά από αυτές εντοπίζουν τους δύο δράστες να κινούνται με το σκούτερ και να πλησιάζουν στο σημείο της επίθεσης. Τη σακούλα με το καυστικό υγρό, κρατάει ο νεαρός που κάθεται πίσω από τον οδηγό.

Ήταν εκείνος, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, που έριξε το οξύ στον 26χρονο μόλις τον είδε να βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, είχε μιλήσει για μια συμφωνία που θα τον έκανε πλουσιότερο κατά 1.000 ευρώ. Είχε φωτογραφίσει έναν συγχωριανό του 26χρονου, με τον οποίο όπως φαίνεται, υπήρχαν κτηματικές διαφορές.

«Τους τελευταίους μήνες με προσέγγισε ένας συγχωριανός του θύματος και μου ζήτησε για 1.000 ευρώ, να βρω ένα ακόμα άτομο και να πετάξουμε καυστικό υγρό στο θύμα. Μου είπε ότι είχαν προσωπικές διαφορές», φαίνεται να είπαν οι κατηγορούμενοι στην αστυνομία.

Κάμερες από καφετέριες, από σπίτια και επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο, κατέγραψαν καρέ – καρέ τις κινήσεις των φυσικών αυτουργών της επίθεσης εκείνο το πρωινό. Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και έγινε έλεγχος στα σπίτια τους. Ωστόσο, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τις συλλήψεις, άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου στον 70χρονο κτηνοτρόφο, πατέρα του 26χρονου.

Μια σειρά από ερωτήματα για τις δύο μαφιόζικες επιθέσεις περιμένουν απαντήσεις, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας που συντονίζουν τις έρευνες, να εμφανίζονται απόλυτα βέβαιοι πως η άγνωστη αλήθεια θα αποκαλυφθεί με μια σειρά από αδιάσειστα στοιχεία.