Τον απόλυτο τρόμο βίωνε επί 7 μήνες 15χρονος από τη Ζάκυνθο, ο οποίος είχε πέσει θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού από συμμορία ανηλίκων.

Συγκεκριμένα δύο 14χρονοι και ένας 13χρονος φέρονται να τον ξυλοκοπούσαν, να τον λήστευαν και να τον απειλούσαν ότι εάν μιλήσει θα τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με το θύμα κουβαλούσαν μαζί τους μαχαίρια, ρόπαλα και λοστούς και του έστηναν καρτέρι. Το αποτέλεσμα ήταν όποτε ήταν μόνος του να του επιτίθενται.

Αφού ο 15χρονος κατάφερε να καταγγείλει τα όσα βίωνε, ο εφιάλτης δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι τρεις τους συνέχισαν να εκτοξεύουν απειλές τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά του.

«Έχει αλλάξει ο νόμος»

Σχετικά με το ζήτημα, μίλησε στο Mega ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας. «Μάστιγα της εποχής» το χαρακτήρισε αρχικά.

«Δυστυχώς συμβαίνει, τα περισσότερα παιδιά φοβούνται τον κοινωνικό αποκλεισμό, είτε φοβούνται τις συνέπειες. Πρέπει να μιλάνε, εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο… Εάν απειλείται ένα παιδί, θα πρέπει να υπάρχει μία εποπτεία συνολική, ακόμα και οι απειλές θα πρέπει να αναφέρονται. Η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Το αρχικό bullying μπορεί στην πορεία να γίνει βαθιά εγκληματικότητα. Θα πρέπει να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μέχρι πρόσφατα ο νόμος προέβλεπε φυλάκιση για τους ανήλικους άνω των 15, εγκλεισμό μόνο αν υπήρχε βία και αυτό τώρα έχει αλλάξει και σε άλλα ζητήματα. Και τώρα υπάρχει η δυνατότητα εγκλεισμού, εφόσον υπάρχει και επαναληπτική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει ότι μέχρι να πάει 18, δεν πάει φυλακή», εξήγησε ο ποινικολόγος.