Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τα όσα θα ανακοινώσει γιατρούς, αστυνομικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες αλλά και δημόσιους υπαλλήλους.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ:

YouTube video player

«Περάσαμε δοκιμασίες πολλές και διαφορετικές. Εμπόδια ωστόσο που μας έκαναν πιο δυνατούς. Είμαι αποφασισμένος να τιμήσω ξανά την εμπιστοσύνη σας» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

«Η Ελλάδα αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Πέρσι από το ίδιο βήμα δεσμευόμουν ότι θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα και την πετύχαμε» είπε ο πρωθυπουργός.

«Υποσχέθηκα περισσότερους εκπαιδευτικούς και πράγματι έγινε. Είπα ότι θα δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Εργάνης. Αυξήσαμε το ποσό των εφημεριών των γιατρών…» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν διστάσαμε να φορολογήσουμε τα ουρανοκατέβατα κέρδη των επιχειρήσεων για να θωρακίσουμε την κοινωνία» και συνέχισε τονίζοντας ότι «αν αυτοί είναι ισχυροί και έχουν και μέσα ενημέρωσης τα ενεργοποιούν κατά της κυβέρνησης , αλλά να γνωρίζουν πως κοπιάζουν άδικα γιατί εμείς λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό», είπε σε όσους αντιτίθενται.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2.000.000 συντάξεις», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ από τον Απρίλιο του 2025 αυξάνεται και ο κατώτατος μισθός.

«Η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με 22%, κάτι που οδηγεί σε αύξηση 130 ευρώ. Για τους ένστολους, είπε ότι αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης» συμπλήρωσε.