Μέσα σε λίγες μόλις ώρες άλλαξε το σκηνικό του καιρού με τα σύννεφα και τις καταιγίδες να καλωσορίζουν το φθινόπωρο.

Απίστευτο θέαμα σημειώθηκε χθες το βράδυ σε Σαλαμίνα και Ποικίλο Όρος, με κεραυνούς και αστραπές να δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα στον ουρανό.

Ειδικότερα, η χθεσινή κακοκαιρία έφερε βροχές και καταιγίδες τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Αττική, με αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου να επηρεάζονται.

Οπως φαίνεται στο βίντεο της σελίδας του facebook, Forecast Weather Greece, οι κεραυνοί και οι αστραπές που έπεσαν σε Ποικίλο Όρος και Σαλαμίνα, έκαναν την νύχτα μέρα.

Κακοκαιρία «Atena»: Έρχονται βροχές, κεραυνοί και χαλάζι

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η κακοκαιρία «Atena», η οποία θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα από το βράδυ της Δευτέρας (09/09) μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (11/11) με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά, η κακοκαιρία «Atena» προκαλείται από το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο επεκτάθηκε στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται :

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

3. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (10-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες τις Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου .