Τα αδίστακτα κυκλώματα εκβιαστών της Μυκόνου, όχι μόνο εκβιάζουν καταστηματάρχες για να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά απειλούν και όσους γνωρίζουν για τη δράση τους με σκοπό να πάρουν πίσω τις καταθέσεις εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα κλιμάκιο της Αστυνομίας που κατέβηκε από την Αθήνα στο «νησί των ανέμων» συνέλαβε άτομα, τα οποία έπαιρναν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες πουλώντας προστασία.

Οι απειλές σε μητέρα

Οι συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον ανακριτή στη Σύρο, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος τους.

Ωστόσο, τα μέλη του αδίστακτου αυτού κυκλώματος εκβιαστών, έβαλαν μία 45χρονη να επικοινωνήσει με την σύζυγο ενός καταστηματάρχη κι επί της ουσίας να την εκβιάσει, ώστε να πάρει πίσω την κατάθεσή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να είπε η 45χρονη στην σύζυγο του καταστηματάρχη: «Παίρνεις τον δικηγόρο σου γρήγορα και πας να αποσύρεις την μήνυση για τους μπράβους. Και σε λίγο θα έχεις τα χρήματα στο μαγαζί σου». Και συμπλήρωσε: «για να στο λέω άκουσέ με προσεκτικά, γιατί έχεις τρία παιδιά».

Υπέστη νευρικό κλονισμό

Αποτέλεσμα αυτού του τηλεφώνου που δέχθηκε η καταστηματάρχης ήταν να καταλήξει με νευρικό κλονισμό στο νοσοκομείο, φοβούμενη για την ζωή των παιδιών της.

Κατόπιν, ενημερώθηκε η αστυνομία και κλήθηκε στην Ασφάλεια της Μυκόνου η 45χρονη, όπου τις έγιναν συστάσεις. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν και οι δικαστικές αρχές.

Όπως είπε η 45χρονη στις Αρχές, σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν η καταστηματάρχης να αποσύρει την μήνυση για να μην προφυλακιστεί ένας από τους τρεις.