Αισιόδοξα είναι τα νέα για τον 69χρονο κτηνοτρόφο από το Ρέθυμνο. Ο λόγος είναι ότι υποχωρεί ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του, καθώς το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η αφαίρεση της σφαίρας που είχε σφηνώσει πολύ κοντά στη σπονδυλική στήλη.

Προηγουμένως είχε σταθεροποιηθεί η αιμοδυναμική του κατάστασή, αφού είχε ελεγχθεί και η αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία. Παρά ταύτα, ο 69χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και αναμένεται σύντομα- ενδεχομένως και αύριο – να ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισής του.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της βεντέτας

Οι αστυνομικοί ερευνούν τον λόγο που στήθηκε η ενέδρα στον κτηνοτρόφο. Από ότι φάνηκε, ήταν «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο από το χωριό του Βιλανδρέδου ως τον νούμερο ένα ύποπτο για τους πυροβολισμούς. Μάλιστα, θεωρείται θέμα χρόνου να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Άλλωστε, οι δύο οικογένειες έχουν εδώ και καιρό έχουν αντιδικία για λίγα μέτρα γης στο χωριό. Τα σπίτια τους είναι κοντά και η αντιδικία αφορά σε ένα κτήμα. Σε ότι αφορά την πληροφορία ότι οι δράστες του έκοψαν τη γλώσσα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν προς το παρόν ότι είναι πιθανότερο το θύμα να δάγκωσε τη γλώσσα του πάνω στον πανικό που ένιωσε στη θέα των ενόπλων.

Η Αστυνομία ήδη λαμβάνει αυξημένα μέτρα στο χωριό του Ρεθύμνου υπό το φόβο συνέχισης της βεντέτας. Σημειώνεται πάντως ότι τόσο στο σημερινό περιστατικό όσο και στο συμβάν του Ιουλίου τα θύματα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Το χρονικό

Σε ότι αφορά το χρονικό εξέλιξης της επίθεσης στον κτηνοτρόφο, όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι φορώντας κουκούλες που περίμεναν το θύμα τους μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα. Όταν λοιπόν εκείνος εισήλθε στην μονάδα τον πυροβόλησαν.

Ο 70χρονος έχοντας ακόμα τις αισθήσεις του τηλεφώνησε στο γιο του που έσπευσε στο σημείο και τον βρήκε πολυτραυματία και με κομμένη γλώσσα.Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με πολλαπλά τραύματα, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.