Ξεριζωμένα δέντρα και σπασμένα κλαδιά άφησε πίσω της η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την πόλη της Λαμίας το βράδυ του Σαββάτου.

Λόγω των σφοδρών ανέμων και της βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα σε αρκετά σημεία της πόλης.

Η εικόνα του ξεριζωμένου τεράστιου δέντρου στο ύψος της ΔΕΥΑΛ (κεντρική φωτογραφία) αποτυπώνει τη δύναμη αυτής της καταιγίδας, που ήταν ικανή να προκαλέσει πολύ σοβαρότερες ζημιές, αναφέρει το lamianow.gr.

Παρά τη δριμύτητα της καταιγίδας, ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, αλλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον αστικό ιστό ήταν αρκετά.

Από τις πρώτες στιγμές, συνεργεία του Δήμου Λαμιέων βρέθηκαν επί ποδός και δούλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ έγινε συντονιστικό για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να επέμβουν τα συνεργεία άμεσα.

Οι εργαζόμενοι εργάζονταν αδιάκοπα για να καθαρίσουν το οδόστρωμα από τα σπασμένα κλαδιά και να απομακρύνουν τα μικρά και μεγαλύτερα δέντρα που έσπασαν υπό την πίεση των ανέμων και της βροχής.

Με την ίδια ένταση εργάζεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία συμβάλλει στις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών και στην ασφάλεια των πολιτών.

Μηχανήματα του δήμου επιστρατεύτηκαν για τον καθαρισμό των δρόμων (Πηγή: lamianow.gr)

Χαλαζόπτωση στην Ελασσόνα

Η κακοκαιρία έπληξε και την Δολίχη Ελασσόνας, όπου έριξε χαλάζι. Όπως αναφέρει το onlarissa, το μέγεθος του χαλαζιού αλλά και η σφοδρότητα της πτώσης ήταν τέτοια, που σε λίγα λεπτά το οδόστρωμα έγινε λευκό, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής.