Καλύτερη πρεμιέρα στο Nations League δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Εθνική Ελλάδος, η οποία επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 στην επιστροφή της στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και φυσικά στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της.

Στο πρώτο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, σκοράροντας δύο φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε σαφής βελτίωση, με τη «γαλανόλευκη» να βρίσκει και τρίτο τέρμα φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όντας μοιρασμένο, με την Ελλάδα να πιέζει αρκετά ψηλά για να κερδίσει γρήγορα στην μπάλα. Ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δύο μεγάλες εστίες. Στο 12′ η Φινλανδία απείλησε για πρώτη φορά. Ο Καμαρά έκανε το γύρισμα στον Άντμαν, όμως εκείνος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, όμως τα πάντα άλλαξαν στο 23′. Ο Χραντέτσκι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος για την εμπειρία του, ο Ιωαννίδης έκλεψε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, όμως η Ελλάδα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 37′ με αυτογκόλ του Κόλμαν για το 2-0. Ο Μπακασέτας βρήκε τον Ιωαννίδη, εκείνος τον Τσιμίκα, με τον διεθνή μπακ να σεντράρει και να βρίσκει τον Κουλιεράκη έκανε την προβολή για να οδηγήσει τον αντίπαλό του σε αυτογκολ. Έτσι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το πολύ σημαντικό προβάδισμα της τάξεως του 2-0.

Η Ελλάδα μπήκε… ορεξάτη στο δεύτερο μέρος με τον Κωνσταντέλια να βρίσκει στο 46′ τον Ιωαννίδη, όμως το σουτ του Έλληνα φορ σταμάτησε αρχικά στον Χραντέτσκι και στη συνέχεια στο δοκάρι. Στη συνέχεια η Εθνική μας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας κοντά στην περιοχή και πιέζοντας, χωρίς όμωας κάποια φάση. Στο 76′ όμως η Ελλάδα έφτασε και σε τρίτο τέρμα, ξανά με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με κεφαλιά νίκησε τους πάντες για το 3-0. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Εθνική μας διαχειρίστηκε με σχετική άνεση το παιχνίδι, φτάνοντας έτσι στο θετικό αποτέλεσμα και το 3-0.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Εθνική μας διαχειρίστηκε με σχετική άνεση το παιχνίδι, φτάνοντας έτσι στο θετικό αποτέλεσμα και το 3-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Σιώπης), Μάνταλος (65’ Ζαφείρης), Μπακασέτας (77’ Βαγιαννίδης), Χατζηγιοβάνης (46’ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Πέλτολα, Ιβάνοφ, Χόσκονεν, Καμαρά (82’ Γουάλτα), Άντμαν (62’ Κέσκινεν), Λουντ (62’ Γένσεν), Σούλερ (45’ Νισίλα), Σταχλ, Γκάλβεζ, Κόλμαν (62’ Πογιάνπαλο)