Επεισόδιο με Έλληνα πολίτη σημειώθηκε στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του κυβερνήτη της περιοχής.

Το συμβάν γνωστοποιήθηκε και στις ελληνικές Αρχές, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κυβερνήτη της Αδριανούπολης το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ του τελωνείου της Ύψαλα και του ελληνικού τελωνείου.

Ένας Έλληνας οδηγός φέρεται να χτύπησε και να τραυμάτισε Τούρκο μοτοσυκλετιστή, ενώ προσπαθώντας να διαφύγει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε φορτηγό και προσέκρουσε στις μπάρες.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και κινήθηκε επιθετικά προς τους τούρκους αστυνομικούς κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές προειδοποιητικά στον αέρα αλλά καθώς ο άντρας συνέχισε να κινείται επιθετικά εναντίον τους τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο δεξί του πόδι.

Ο Έλληνας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε και στις ελληνικές Αρχές, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα.

«Μας επιτέθηκε με μαχαίρι» λένε οι τουρκικές Αρχές

Στη δήλωση που έκανε η Κυβέρνηση της Αδριανούπολης μετά το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση.

«Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος βγήκε από το όχημά του και πήγε προς τους αστυνομικούς μας με ένα κοπτικό εργαλείο στο χέρι. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν 2 πυροβολισμούς στον αέρα προειδοποιητικά και αφού το άτομο δεν υπάκουσε στην προειδοποίηση, πυροβολήθηκε στο δεξί του πόδι» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο κρατούμενος Έλληνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για υγειονομικούς ελέγχους και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αν και δεν υπήρξε δυσμενής κατάσταση της υγείας του τραυματία συμπολίτη μας, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Μεταφέρουμε τις ευχές μας στους πολίτες μας να γίνουν σύντομα καλά. Το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα στους ομολόγους της άλλης χώρας, της Ελλάδας, μέσω του Κοινού Κέντρου Επαφής, ενώ παράλληλα προσκλήθηκε στο Κυβερνήτη μας ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη και ενημερώθηκε αναλυτικά. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα και οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά», ανέφεραν.