Η κακοκαιρία Atena χτύπησε το απόγευμα της Τετάρτης και την Αττική με ισχυρές βροχοπτώσεις αρχικά στα δυτικά του νομού, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται σταδιακά σε όλη την περιφέρεια.

Έντονη ήταν η βροχόπτωση  σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ζεφύρι και Περιστέρι αλλά και σε περιοχές των βορείων προαστίων, σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Πεντέλη και Βριλήσσια. Καταιγίδα σημειώθηκε και στην Κυψέλη και στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί 51 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη) αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι. Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 8 για κοπές δέντρων και οι 9 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Η είσοδος του Μετρό στον Άγιο Ελευθέριο

Δείτε εικόνες  και βίντεο

Με δυσκολία γίνονται οι μετακινήσεις σε αρκετές περιοχές της Αττικής:

Δείτε live την πορεία του καιρού

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία Atena που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.