Η κακοκαιρία Atena έπληξε την Αττική με τους κατοίκους σε Πατήσια, Γαλάτσι, Κυψέλη και άλλες περιοχές να καλούν την Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων αλλά και απεγκλωβισμούς.

Στο Γαλάτσι, επιβάτες λεωφορείου κινδύνευσαν, όταν το όχημα «κόλλησε» στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Το λεωφορείο εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιο, όμως, όταν ήρθε η ώρα να σταματήσει στη στάση, ήταν αδύνατο για τους επιβάτες να αποβιβαστούν.

Τα νερά ήταν ορμητικά και οι επιβάτες που επιχείρησαν να κατέβουν, επιβιβάστηκαν ξανά στο λεωφορείο με τη βοήθεια των συνεπιβατών τους. Το όχημα ακινητοποιήθηκε, καθώς ήταν αδύνατον να συνεχίσει στον ορμητικό χείμαρρο.

Δείτε το βίντεο από το Γαλάτσι:

Σχεδόν 50 κλήσεις δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική μέχρι τις 19.30 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχτεί 47 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη), αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι. Από αυτές οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 7 για κοπές δέντρων, οι 5 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες και μία για αφαίρεση αντικειμένου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στις περισσότερες αντλήσεις υδάτων οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να ενεργήσουν λόγω χαμηλής στάθμης του νερού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων(ΕΔΕΚ), που εκδόθηκε σήμερα στις 13:30 τοπική ώρα, η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, ‘Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.