Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία Atena καθώς έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν τη δυτική Αττική αλλά και το κέντρο της Αθήνας. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ζεφύρι και Περιστέρι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας και η κίνηση γίνεται μετ’ εμποδίων.

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία «Atena» εστάλη από το 112 στους κατοίκους έξι περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και του βορείου Αιγαίου, το απόγευμα της Τρίτης (10/09).

Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Atena

Το μήνυμα απευθύνεται στους κατοίκους των εξής έξι περιοχών: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος.

Όπως αναφέρεται, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/09/2024.

Επομένως, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ώρες που αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία Atena.

Δείτε την ανάρτηση

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Atena

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 10/09 σε μεγάλο μέρος της χώρας, με έμφαση τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

  • Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου, της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
  • Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους σε τμήματα της Κ. και Α. Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρές.
  • Οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και σε τμήματα του Αιγαίου είναι πιθανό να συνοδευόνται από χαλαζοπτώσεις (μικρού κατά βάση μεγέθους).
  • Σύμφωνα με την πενταβάθμια κατηγοριοποίηση επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στην παρακάτω ομάδα προγνωστικών χαρτών αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός 3ώρου μεταξύ 12:00-15:00 και 18:00-21:00 της Τρίτης 10/09, 00:00-03:00 και 03:00-06:00 της Τετάρτης 11/09.