Για την επέκταση της εφαρμογής «Panic Button» και στα ανήλικα θύματα κακοποίησης και εκφοβισμού μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Αφορμή φυσικά για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, τα αλλεπάλληλα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας.

«Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε τέλη του μήνα, αρχές επόμενου και θα λέγεται ‘SafeYouth’. Θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς και στα παιδιά. Όταν κατεβάζει την εφαρμογή (ο γονιός ή το παιδί) ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό.

Δωρεάν το «SafeYouth» – Πώς θα λειτουργεί

»Στους ανηλίκους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το κουμπί όταν βρίσκονται σε κίνδυνο», εξήγησε αρχικά η κ. Δημογλίδου μιλώντας στο Mega.

Το γνωστό «κουμπί πανικού» θα εφαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Αν νιώσουν κίνδυνο θα μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για την ακριβή τους τοποθεσία.

«Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας όταν ενεργοποιείται το περιστατικό για να δούμε αν είναι αληθές. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού καθώς έχει γίνει εγγραφή», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Μάλιστα, όπως είπε, εφόσον διαπιστωθεί από τις Αρχές πως έχει διαπραχθεί αδίκημα, τότε θα υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.