Ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε λαβωμένος από τις εργασίες την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον βρίσκεται στις Σπέτσες, όπου θα σκεφτεί τα επόμενα βήματά του εν όψει των νέων προκλήσεων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Και μολονότι όλα έχουν δείξει ότι ο κ. Κασσελάκης, παρά τη νέα ήττα που υπέστη, δεν έχει σκεφτεί άλλο ενδεχόμενο πλην αυτού που τον θέλει να παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι κι αν φέρει το εγγύς μέλλον, ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε σήμερα (10/9) ότι ο κ. Κασσελάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και γενικότερα για την πορεία του κόμματος. Και παρότι μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΕ που αποφασίστηκε η μομφή κατά του κ. Κασσελάκη άπαντες τόνισαν ότι το κόμμα οφείλει πορευτεί με ηρεμία ως τις νέες εργασίες που θα δρομολογηθούν, αυτό το σενάριο δεν μοιάζει πιθανό, όπως μαρτυρά και η σημερινή «αποκάλυψη» του κ. Πολάκη.

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ο κ. Κασσελάκης να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Τουλάχιστον αυτό τον συμβουλεύουν να πράξει όσοι τον υποστηρίζουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προς το παρόν μοιάζει να επιθυμεί και ο ίδιος.

Άλλωστε, αυτό είναι που περιέγραψε και ο ίδιος στην επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα τον κρίνει η βάση του κόμματους, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να καταθέσει τα όπλα.

Σήμερα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο προκειμένου να χαράξει τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτο συνέδριο και προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου/ας προέδρου.