Είναι μια από τις κορυφαίες τουριστικές χώρες της Ευρώπης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Κατά πολλούς, το ταξίδι στην Ιταλία είναι κάτι που πρέπει να πραγματοποιήσει κάθε άνθρωπος, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Όμως, από ποια πόλη ξεκινάς;

Η Λάουρα Ιτζκόβιτς είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα και τα τελευταία 5 χρόνια μένει μόνιμα στη Ρώμη. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στο Travel + Leisure, όποτε έχει χρόνο ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές και πόλεις, προκειμένου να εξερευνήσει όλη τη χώρα. Μετά από δεκάδες εσωτερικές αποδράσεις, αυτές είναι οι 5 κορυφαίες ιταλικές πόλεις που προτείνει.

Ρώμη

Η «Αιώνια Πόλη» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όλων όσων αποφασίζουν να ταξιδέψουν για πρώτη φορά στην Ιταλία. Λογικό, καθώς η Ρώμη έχει μια ιστορία 2.000 χρόνων, δεκάδες μνημεία, μεγάλη κουλτούρα, αλλά και πολλές δραστηριότητες για τους τουρίστες.

Φλωρεντία

Μια πόλη με μεγάλη καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική ιστορία. Μπορεί κάποιος να επισκεφθεί το Ουφίτσι και τον Καθεδρικό Ναό της Φλωρεντίας, να δοκιμάσει ντόπια πιάτα στα εστιατόρια, να χαλαρώσει στα καφέ δίπλα στον Άρνο ποταμό.

Βενετία

Μια πόλη – μικρό θαύμα, χτισμένη ανάμεσα στα δεκάδες κανάλια, μοιάζει περισσότερο με σκηνικό ταινίας. Τα ανάκτορα, τα μουσεία αλλά και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έχουν την τιμητική τους, πραγματοποιεί τη Μπιενάλε και το διάσημο καρναβάλι της, ωστόσο σύμφωνα με την Λάουρα Ιτζκόβιτς η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφθεί κάποιος είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο εξαιτίας του υπερτουρισμού.

Μιλάνο

Κατά πολλούς μια υπερεκτιμημένη πόλη. Για άλλους μια ιταλική πόλη, που ωστόσο δεν θυμίζει Ιταλία. Η αλήθεια είναι πως το Μιλάνο είναι πιο ευρωπαϊκή και λιγότερο μεσογειακή πόλη – αλλά δεν παύει να αποτελεί την πρωτεύουσα της μόδας και του ντιζάιν. Ίσως όχι τόσο αριστοκρατική, αλλά με διαφορά η πιο κοσμοπολίτικη.

Νάπολη

Υπάρχει μια ιταλική παροιμία που λέει «δες τη Νάπολη και μετά μπορείς να πεθάνεις». Η πόλη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, της πίτσας, της εκκλησίας Σαν Φραντσέσκο ντι Πάολα, του Καραβάτζο και των πολλών μουσείων και ωδείων, κρύβει μέσα της την ψυχή και την απλότητα των ανθρώπων της Ιταλίας.