Ο κυβερνήτης του New Hampshire των ΗΠΑ, Chris Sununu ανέλαβε δράση όταν είδε έναν άντρα να πνίγεται ενώ συμμετείχε σε διαγωνισμό ταχυφαγίας την Κυριακή.

«Μέσα στη φασαρία και τον ενθουσιασμό του διαγωνισμού, ήμουν ο πρώτος που παρατήρησα ότι ο κύριος στο τέλος της σειράς των διαγωνιζομένων πνιγόταν. Έτσι, προχώρησα προς τα εμπρός και άρχισα αμέσως να του κάνω Χάιμλιχ», δήλωσε ο αμερικάνος κυβερνήτης.

Ο διαγωνιζόμενος, Christian Moreno, είχε αρχίσει να χτυπάει το στήθος του για να δείξει ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο.

Ο Sununu πραγματοποίησε τη λαβή Χάιμλιχ πέντε φορές προτού επέμβουν οι διασώστες έκτακτης ανάγκης, συνεχίζοντας και εκείνοι με τον ίδιο τρόπο μέχρι να απομακρυνθεί του κομμάτι αστακού που είχε κολλήσει στην τραχεία του Moreno.

Συνέχισε ακάθεκτος

Παρά το επικίνδυνο ιατρικό περιστατικό, ο Moreno δεν εγκατέλειψε τον διαγωνισμό κατανάλωσης θαλασσινών.

«Μετά την απομάκρυνση του ρολού αστακού ο Christian επέστρεψε αμέσως στον διαγωνισμό, κάτι που δεν μπορούσα να πιστέψω», πρόσθεσε ο Sununu. «Έφαγε άλλα επτά ρολά αστακού μετά από αυτό!», δήλωσε σοκαρισμένος ο κυβερνήτης.

Δείτε το βίντεο:

Ο Moreno δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι δεν φορούσε τα γυαλιά του τη στιγμή του περιστατικού, οπότε αρχικά δεν κατάλαβε ότι ήταν ο κυβερνήτης που τον είχε σώσει.

Ο Moreno έχασε τον διαγωνισμό, αλλά ορκίστηκε να προσπαθήσει ξανά του χρόνου. «Θα είμαι εκεί για τη λύτρωσή μου, 100%», δήλωσε.

O Chris Sununu με τον Christian Moreno

Ο Sununu δήλωσε ευγνώμων για την άμεση ανταπόκριση των διασωστών.

«Εδώ στο New Hampshire δεν διστάζουμε ποτέ να βοηθήσουμε», πρόσθεσε. «Χαίρομαι που έδωσα προσοχή στο μάθημα υγείας στο λύκειο».

Ο 49χρονος Sununu είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και φλέρταρε με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024. Είναι κυβερνήτης του New Hampshire από το 2017.