Έντονη κεραυνική δραστηριότητα σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας το βράδυ της Τρίτης (10/9) καθώς σάρωνε τις περιοχές η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ.

Έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους χαλάζι ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Μάλιστα το 112 ήχησε πολλές φορές την Τρίτη σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Μεγαλόπολη ζητώντας από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ως και το μεσημέρι στις 10/9. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Παρόμοια κατάσταση βίωσε και η Εύβοια με τις αστραπές να μην σταματούν να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Ενδεικτικό της κατάστασης ο παρακάτω χάρτης που παρουσιάζει την ηλεκτρική δραστηριότητα που είχε συσσωρευτεί νότια του νησιού.

Σε σχετικό βίντεο που δημοσιεύθηκε στο TikTok βλέπουμε αλλεπάλληλους κεραυνούς να κοκκινίζουν τον ουρανό σαν να έχει πάρει φωτιά.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

@lamiareport.gr Ένα μοναδικό φαινόμενο με πάνω από 10.000 κεραυνούς μέσα σε λίγη ώρα δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό πυρήνα δίνοντας τρομερή ηλεκτρική δραστηριότητα αυτή τη στιγμή ανοιχτά της νότιας Εύβοιας!!! #lr #lamia #Lamiareport #thunder #evoia #centralgreece ##tiktokgreece #greektiktok ♬ πρωτότυπος ήχος – LamiaReport.gr