Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημαντικά ύψη βροχής έχουν καταγραφεί κατά τόπους σε τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Atena.

Αξιοσημείωτο είναι το ύψος βροχής που καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμού της Χίου όπου σημειώθηκαν 113 mm μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός κατά την διάρκεια της Τρίτης 10/09 και έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11/09 καθώς και ορισμένα σημαντικά ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η νεροποντή που έπληξε χθες το απόγευμα την Αττική ήταν αρκετή για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια σε αρκετά σημεία της Αθήνας. Ιδιαίτερα προβλήματα υπήρξαν σε Πατήσια, Κυψέλη, Αμπελόκηπους και Γαλάτσι με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς.

Στο Γαλάτσι, επιβάτες λεωφορείου κινδύνευσαν, όταν το όχημα «κόλλησε» στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Το λεωφορείο εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιο, όμως, όταν ήρθε η ώρα να σταματήσει στη στάση, ήταν αδύνατο για τους επιβάτες να αποβιβαστούν.

Τα νερά ήταν ορμητικά και οι επιβάτες που επιχείρησαν να κατέβουν, επιβιβάστηκαν ξανά στο λεωφορείο με τη βοήθεια των συνεπιβατών τους. Το όχημα ακινητοποιήθηκε, καθώς ήταν αδύνατον να συνεχίσει στον ορμητικό χείμαρρο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Στην οδό Aχαΐας στους Αμπελοκήπους, μία γυναίκα αναγκάστηκε να ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου της για να σωθεί, καθώς αυτό παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά.

Στα πλάνα φαίνεται ακόμα ένας άνδρας να διασχίζει τον πλημμυρισμένο δρόμο με ένα μωρό στην αγκαλιά του.